Laptop Ekran Kartına Overclock Yapmak Adaptöre Zarar Verir mi?

Sarp Demir

Hectopat
Daha fazla  
GT 740M'e MSI Afterburner'dan çekirdek hızına +135 MHz (toplamda 1189 MHz) overclock yapabiliyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım. Peki bu çok fazla güç gerektirip adaptöre zarar verir mi? 64W (19.5V-3.3A) adaptörüm var.

Çözüm
Adaptöre zarar verecek kadar overclock yapamazsınız zaten. Ayrıca bilgisayarların üstünde yazan güç tüketim değerini bilgisayar tam olarak harcamıyor olabilir. Mesela adaptörünüz 19.5V 3.3A değerlerine sahipmiş. Yani toplam 64.35W bir güç tüketimi var bilgisayarınızın. Mesela bu overclock ettiğiniz zaman, 65W yada 67W çıkabilir. Yani çok bir sakıncası yok.
Bunu bende merak ediyorum açıkçası. Ama mantıken ne kadar güç harcadığını görmek önemli ki adaptöre sıkıntı yarartıp yaratmadığını görelim.

Adaptöre zarar verecek kadar overclock yapamazsınız zaten. Ayrıca bilgisayarların üstünde yazan güç tüketim değerini bilgisayar tam olarak harcamıyor olabilir. Mesela adaptörünüz 19.5V 3.3A değerlerine sahipmiş. Yani toplam 64.35W bir güç tüketimi var bilgisayarınızın. Mesela bu overclock ettiğiniz zaman, 65W yada 67W çıkabilir. Yani çok bir sakıncası yok.

Çözüm
Yani şu an için hiçbir sorun olmadığına göre sıkıntı olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…