Yaklaşık 8 sene önce bir bilgisayar almıştım. Çok fazla oyun oynamadığım ve dikkatli kullandığım için bilgisayarım beni bunca zaman idare etmişti ve performansı da tatminkardı.
Ne zaman bilgisayarıma Windows 8 yükledim, bilgisayarımın ekranı yer yer dizi veya internet üzerinden bir video izlerken 3 ile 5 dakika arası kararıyor ancak arkada video çalışmaya devam ediyor, sonra ekran kendine gelip devam ediyordu. Bu bir süre devam ettikten sonra bir gün bilgisayarımı açtığında ekranım altı parçaya bölünmüş durumda bilgisayarı açtı. (Yani ekranı 6’ya bölün, her parçada aynı masaüstü görüntüsü vardı). Windows 7’yi tekrar kurdum ancak sorun çözülmedi. Bilgisayarımı manavlara da götürmek istemiyorum. Yapılabilecek bir şey var mı. Onu tekrar kullanabilir miyim.
Bu sorunun Windows 8 ile bir bağlantısı yok diyebilirim. Zaten bozulacak olan ekran kartın Windows 8'in kurulumuna denk gelmiş. GPU bozulmuş. Cİhazını tamire gönder diyeceğim ama yüzünün astarını geçmesi çok büyük ihtimal. Sen yine de fiyat sor tamircilere ama bana göre bu cihazın emeklilik vakti gelmiş.