Laptop ekranı Hz yükseltmede sorun çıkarır mı?

ARDACD

Hectopat
Yer
Merkez/Niğde
Selam. Önce donanım;
-Intel Core i5 7200U.
-Intel HD Graphics 620.
-NVIDIA GeForce 920M 2 GB.
-4 GB DDR4 RAM.
-256 GB SSD.
-ASUS X541uj laptop.
Bu bilgisayara CRU ile önce çözünürlük upscale denedim ama olmayınca da sadece meraktan Hz overclock denedim ve upscale siyah ekranda kalsa da, Hz overclock başarılı bir şekilde çalıştı. UFO testi yaptığımda da cidden doğru bir şekilde işlediğini direkt anlayabiliyorum. İlk önce 75 sonra 85 Hz denedim ve ikisinde de başarılı sonuç aldım. Tek korkum acaba bilgisayara zarar verir miyim? Bu işlemi yaptıktan sonra ekran, anakart, işlemci, ekran kartı vb. donanımlarda sorun çıkartır mı merak ediyorum. Ve ek olarak sanırım ben bu işlemi sadece dahiliye uyguladım çünkü CRU açıldıktan sonra karşıma birçok monitör çıkıyor (laptopun kendi ekranından başka bir ekran bağlamadığım halde) yalnızca active yazana uyguladım ve direkt çalıştı ama sanırım tüm ekran kartlarında işlemesi için hepsine tek tek işlemi uygulamam lazım tam bilmiyorum. Her neyse size tek sorum, yaptığım Hz overclock işlemi bilgisayara zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınıza zarar vermez ısınmak dışında. Ekranınız ısınmadan dolayı tarih olabilir zamanla. Kullanım ömrü azalacaktır.

Bilgisayarınıza zarar vermez ısınmak dışında. Ekranınız ısınmadan dolayı tarih olabilir zamanla. Kullanım ömrü azalacaktır.

Doğrudan ekranın kendisi ısınmadığı sürece başka bir belirtisi var mıdır? Çünkü 85Hz açıp bir süre kullandım ve ekran paneli oldukça soğuk kaldı herhangi bir ısı farkı olmadı 60'a göre.

Bildiğim ve deneyimlediğim kadarıyla yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…