Çözüldü Laptop ekranı mor oldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MeKepc

Centipat
Yer
Tekirdağ/Çerkezköy
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
NVİDİA RTX 3050 ekran kartı
12. Nesil İntel Core i7 12650H İşlemci
GDDR4 16 GB RAM
WİNDOWS 11
Meslek
Öğrenci, Serbest meslek
Ekran kartı
İntel graphics
Resmide ekledim, özellikle tam çıksın diye başlangıç ekranında yakaladım.

Neyse soruma geleyim, yaşca bayağı büyük bir laptop elime geçti fakat bir sıkıntısı var, anlayamadım.

Ekranın yarısı görseldeki gibi mor. Ekran siyah olduğu için kalanı yeşil.

GPU'ya kasayı söküp baktım, bir sıkıntısı yok. Aygıt yöneticisinde sorunsuz gözüküyor donanıma bakayım dedim, Flex kablosunu kontrol ettim. Hasar bulamadım. Pinlere bakayım dedim, Flex kabloyu 3-4 defa sök tak yaptım görüntü düzeldi. Üstünden bir ay geçti. O sırada laptop hiç kullanılmadı. Yani GPU soğuktu, bugün açıp yarım saat iş gördükten sonra ekran bir anda eski haline döndü. Sizce ne sorunu var?

(15.6" 40 pin laptop ekranı)

Dosya Ekleri

• IMG_20231008_160002.jpg
    IMG_20231008_160002.jpg
    392,1 KB · Görüntüleme: 244
Çözüm
Flex konnektörlerinde hasar var. Başka yerde arama. Şanslıysan sokette değil, kablonun üzerindedir. Kablo değişecek, düzelmezse kart üzerinden kontrol edilecek ancak bu ihtimal zayıf. Eski Toshiba bilgisayarımda aynısı olmuştu. Sadece mor ve yeşil renk verir.
Flex konnektörlerinde hasar var. Başka yerde arama. Şanslıysan sokette değil, kablonun üzerindedir. Kablo değişecek, düzelmezse kart üzerinden kontrol edilecek ancak bu ihtimal zayıf. Eski Toshiba bilgisayarımda aynısı olmuştu. Sadece mor ve yeşil renk verir.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı