Laptop ekranı temizliği nasıl yapılır?

Baran12090

Decapat
Daha fazla  
Her zaman aklıma takılan bir şey olmuştur bu olay ve artık birinin gelip beni aydınlatmasını sizin deneyim ve fikirlerinizi de almak istedim.

İlk olarak ben laptop kullanmaktayım ve ekrana dokunup kirletecek bir şey yapmadığımız halde bile ekran kendi kendine tozlanır ve ekranda lekeler çıkar bu da gayet normal bir şey olduğunu düşünüyorum çünkü zaten radyasyon çeken bir cihaz tozları ne kendine çekmesi çok doğal ve bu ekranları belli bir yerden sonra da silmek gerekir ki kullanan kişiyi rahatsız etmesin.

Ben ekranımın ilk kuru bir bez ile tozunu alıp daha sonrasında gözlük spreyini mikrofiber bir beze sıkıp ekranı temizliyorum gözlük spreyinin de bu tarz ekranlara zarar verdiğini de zaten düşünmüyorum. Çünkü sonuç olarak gözlükler daha narin şeyler sıvının içerisinde aşındırıcı bir madde olduğunu sanmıyorum yine de ben bu ekranı temizlerken her o bezi ekrana koyduğumda bir zarar gelmeyeceğini bilmeme rağmen içimde bir şüphe oluşur "acaba bu ekrana bir şey olur mu ya da ekrandan kaynaklı olan bir performans düşüşü yaşar mıyım?" diye ekrana bir baskı uygulamasam bilede yine de içimde bir şüphe yok değil.

Peki siz bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Zaman ilerledikçe bu ekrana bir zarar gelir mi veya ekrandan kaynaklı olarak bilgisayarda bir performans düşüşü yaşayabilir miyim?

Ekran bozulduğu zaman direkt bozulur-ölü pikselleri söylüyorsan zamanla artabilir-performans düşüklüğü söz konusu olamaz.
Ekran ile bilgisayarın performansı sadece G sync ve Free sync ile alakalı olabilir aksi takdirde ekran ile bilgisayarın alakası yoktur,ekran sadece çıkan çıktıları görüntüye çevirir.
Ekranın tam ortasına 1 damla kadar camsil sıkıp,olabildiğince ekranın kenarlarına deydirmeden kuru bir peçete ile silebilirsin ama dikkat et sakın çok sıkma ve ekranın çerçevesinin dışına camsili taşırma.
Camsil ile sildikten sonra bir diğer kuru peçete ile kolayca temizlenmesini sağlayabilirsin zaten yağ gibi kayacaktır kuru peçete.Bunu arada bir yapmanı tavsiye ederim,hergün yapma camı aşındırabilir.

Öncelikle ekrandan dolayı bilgisayarda hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Ben şahsen ıslak mendille siliyorum ve ekranı çizmeyecek bir bez ile siliyorum hiçbir sıkıntı olmuyor.

Yüksek alkol içeren solisyonlar daha garantidir fakat çerçevenin içine kaçırmadığın sürece diğer yöntemlerle de sıkıntı yaşamazsın.

Yüksek alkol içeren solisyonlar daha garantidir fakat çerçevenin içine kaçırmadığın sürece diğer yöntemlerle de sıkıntı yaşamazsın.

Çerçevenin içine kadar bezi ıslatmıyorum tam olarak nem denecek kadar ıslatmaktayım.

Öncelikle ekrandan dolayı bilgisayarda hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Ben şahsen ıslak mendille siliyorum ve ekranı çizmeyecek bir bez ile siliyorum hiçbir sıkıntı olmuyor.

Islak mendil biraz sakat iş içerisinde alkol bulunduğu için ekranı aşındırabilir diye biliyorum belli bir zaman sonra.

Doğrusunu yapıyorsunuz hocam. Amonyak bazlı ürünler (deterjan sabun vs) zarar veriyor. Ben saf suya aynı oranda beyaz sirke karıştırıp, pamuklu bez ile temizliyorum.
ondan öncesinde bende ılık çeşme suyunu kireci içine çöksün diye dinlendirip öyle siliyordum sonrasında gözlük spreyi ile silmeye başladım leke kalıyor diye

Ölü piksel falan yok hocam sadece bir ışık sızması var ama o da zaten bilgisayar ilk alındığı günden beri vardı kargoda gelirken bir sorun olsa gerek ki o günden beri de artmıyor.

Son düzenleme:
Hocam benzin istasyonları veya bazı marketlerde, özellikle akülerde kullanılan saf su bu tip işler için uygundur. Üstelik 0 (sıfır) iletkendir.

Hocam benzin istasyonları veya bazı marketlerde, özellikle akülerde kullanılan saf su bu tip işler için uygundur. Üstelik 0 (sıfır) iletkendir.

Babannemin gözlük sıvısını kullanıyordum bir tane bende almayı düşünüyordum yine de bilgilendirme için sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…