Laptop ekranına overclock yapmak sağlıklı mı?

CharaButCatW

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cihaz = Dell Vostro 3400 - Ekran Kartı = Intel Iris Xe, Nvidia Geforce MX330 - Ram = 16GB DDR4 - İşlemci = Intel Core i5 1135G7 2.4GHz Turbo Boost 4.2 GHz - Depolama = Western Digital Blue 1TB, 256GB SSD M.2
Meslek
Öğrenci
60Hz 1366x768 bir ekran var. Overclock nasıl yaparım? Sağlıklı mı?

Riskli olur, en küçük hatanızda ekrana zarar verebilirsiniz. Neden yapmak istiyorsunuz ki?

Riskli olur, en küçük hatanızda ekrana zarar verebilirsiniz. Neden yapmak istiyorsunuz ki?

Arkadaslarim FPS oyunlarinda beni ezip geçiyorlar. Ezik kalıyorum ortamda. Halbuki internet kafede falan 120Hz'lik ekranlarda cok iyi oynayabiluyorum... Biraz Hz artmasini istiyorum sadece cok bir beklentim yok. 80Hz bile benim icin kardır...

Bu rehbere göz atabilirsiniz ama ben overclock yapmanızı önermiyorum.

60Hz 1366x768 bir ekran var. Overclock nasıl yaparım? Sağlıklı mı?
Birşey olmadığını iddia edenler var ve çoğu ağızdanda monitörün ömrünü kısalttığını söyleyenler var. Doğruya doğru sağlıklı değil ve monitörü zorluyor. Fark yaratsa bile riskli sayılabilir ama dediğim gibi hiç sıkıntı yaşamayanda var.

Monitörden monitöre potansiyeli değişiyor. Şahsen en fazla 74Hz'e çıkabildim, bir başkasıda 79'a çıktığını gördüm ama genel olarak 10 civarı bir artış çoğunlukla kesin.

Hz arttırma işlemi için ise ekran kartınızın yazılımı lazım. "Özel çözünürlük." adı altında yüksek Hz'li aynı çözünürlük değerleri gireceksiniz. Bu şekilde monitör zorlayacak. 70Hz'den sonrasını 1-2 Hz yükselterek girin, direk yükseltmeniz durumunda biraz zor bulursunuz limiti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…