Laptop ekranında çizgiler oluştu

METN

Hectopat
Daha fazla  
Son zamanlar özellikle son Windows 11 güncellemesinden sonra alakası olabilir mi bilmiyorum fakat ekranımda saydam çizgiler oluşmaya başladı. Sanki ekranım çizgili deftere döndü. Görüntüyü bozuyor ve ekran arasında geçerken ara ara çizgiler birden belirgin bir şekilde siyahlaşıyor ve çizgiye denk gelmeyen kısımlar parlamaya başlıyor. Sizce soruun neden kaynaklı olabilir. Laptop Lenovo LOQ marka ekran kartı olarak RTX 4050 var. Acaba yazılımsal bir sorun mudur yoksa teknik bir problem mi?
Laptop'ın hala garantisi devam etmekte acaba sıkıntı ekranda ise garanti kapsamına girer mi? Herhangi bir darbe almadı vs. sadece laptopı aç kapa yapıyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. Telefondan çektiğim fotoları en iyi belirgin olabilecek şekilde aşağı kısma bıraktım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-11-08 saat 23.07.29_22a16ac7.jpg
    80,6 KB · Görüntüleme: 23
  • WhatsApp Görsel 2025-11-08 saat 23.07.28_030907f6.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 22
Bilgisayarı televizyona veya başka monitöre bağlayarak yine aynı testi yapabilir misiniz?

Merhabalar hocam öncelikle, BIOS menüsünde kontrol edin, eğer aynı şekildeyse ekranda veya donanımda sorun olma ihtimali yüksek.

Hocam denedim. Fakat TV de görüntü normaldi. PC'nin ekranda sıkıntı var galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…