Laptop enerji sorunu

ozdenfurkan

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Laptop şarj aletim ortalarda yokken biraz boyuttan tasarruf etmeye çalıştım. Laptopumun istediği güç değerleri 19, 5V - 3, 34A / 4, 62A.
Yani toplamda 65W yeterli olacak.

Bu değerleri ele alıp kendim bir setup olusturdum ve şarja taktım PC'yi. Batarya yok denecek kadar kötü oldugu için takarken aldırış etmedim. Pcye bu kablo setupını takınca açılışta 65W altında bir güç aldıgını ve pilin şarj olmayacagını belirtiyor. PC acıkken kullanıyorum bu şarj aletiyle fakat sarj etmiyor sadece sabit şarjda duruyor PC. Bataryayı PC'ye hiç takmaz isem açılıyor ama PC felç oluyor resmen. Çok aşırı bir yavaslama oluyor. Kullanılacak gibi olmuyor yani demek istediğim. Sorun nerede olabilir acaba? Butun aparatlar ayrı ayrı 65W ya da daha üstü. Elimdeki parçaların tek tek bilgilerini attım. Lütfen anlayan biri beni aydınlatsın.

Elimde 65W pd destekli bir adaptör var. Adaptör toplamda 20V - 3, 25A enerji verebiliyor. Üstündeki değerleri de aşağıya bırakıyorum.

Elimde 100W Type-C to Type-C bir kablo var. Ürün açıklamasında yazan metni hemen alta bırakıyorum.
  • Mega güçlü: USB tip C 3. 100W'a (5'a) kadar şarj gücüne ve 5 Gbps'ye (saniyede 5 GB) kadar veri aktarım hızına sahip 2 gen 1 kablo.
Son olarak Type-C'den 7mm-5.4mm ye ceviren ufak bir kablo var elimde PC'ye girecek kısım için. O ürünün bilgilerini de hemen aşağıya bırakıyorum.
  • Pd-emülatör Trigger'in dişi ucuna monte edilir.
  • Giriş: Tip C soketi, 65 W-100W tip-C şarj cihazı.
  • Çıkış: Laptop erkek, DC 18 v - 20 v (5 v desteklemez).
  • Dizüstü bilgisayarınızı 18 v DC 20 v bağlantılı bir duvar priziyle rahatça şarj etmek için 65 W 100W C tipi şarj cihazı ile kullanın.
  • Lütfen şarj cihazının C tipi güç kaynağının çıkış sonunun üzerinde olması gerektiğini unutmayın.

Bu setupta Type-C kablo ve aparatı çıkarıp USB-C-Typ-C-Stecker auf DC-Stecker, 7,4 x 5,0 mm: Amazon.de: Elektronik bu urunu alsam PC'ye 65W iletebilir miyim? Elimdeki her ürünü iade edebiliyorum. O yuzden sorun değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın adaptör direkt o değerleri vermiyor; takıldığı makine, adaptör ile aynı protokole sahipse o değerleri veriyor. Yani PD trigger board gerekli, speclerini yazdığın son ürün o tip bir ürün sanırım.

O speclerin son maddesine bakarsan:Lütfen şarj cihazının C tipi güç kaynağının çıkış sonunun üzerinde olması gerektiğini unutmayın.

Bunun sebebi her çevrimde her zaman kayıp olur yani gerekenden az güç veriyordur kablonun sonunda.

Ayrıca Dell speclerinde 2 akım değeri var; diğeri için değer 90W'a çıkıyor.

Özetle gidiş yolun iyi ama o adaptör trigger boardlu kablo ile gene zayıf kalır. Adaptör de alırım diyorsan ayrı. Bir de bu ürünler universal değil sanırım, bir laptopta çalışan bir başka modelde iş görmeyebilir, araştırman iyi olur.
Kullandığın adaptör direkt o değerleri vermiyor; takıldığı makine, adaptör ile aynı protokole sahipse o değerleri veriyor. Yani PD trigger board gerekli, speclerini yazdığın son ürün o tip bir ürün sanırım.

O speclerin son maddesine bakarsan:Lütfen şarj cihazının C tipi güç kaynağının çıkış sonunun üzerinde olması gerektiğini unutmayın.

Bunun sebebi her çevrimde her zaman kayıp olur yani gerekenden az güç verdiği kesin.

Ayrıca Dell speclerinde 2 akım değeri var; diğeri için değer 90W'a çıkıyor.

Son düzenleme:
Teknik terimleri pek anlamadım ama sanırım bahsettiğim kabloyu satın da alsam elimdeki adaptör yeterli olmayacak?

Boyutu itibariyle bu adaptörü kullanmak isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…