Laptop Fan Entegresi Nasıl Yanar?

enesbsk

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben laptopumu dün tamire bıraktım. Sorunum, laptop sıcaklayınca birden kapanıyordu. Bugün beni aradılar ve sorunun fan entegresinin yanmasından kaynaklandığını söylediler. Adamlar o kadar robotlaşmışlar ki, bu sorunun neden olabileceğini dahi soramadım. Bende çareyi size sormakta buldum. Acaba fan entegresi ( adamlar böyle söyledi sorunu) neden ve nasıl yanar?

Bana biraz para koparmak için abartılmış gibi geldi. Ufak bir arıza yüzünden tamamen değiştirmekte olabilir. Güvenilir değil yani. Fan arızasının bir sürü nedeni olabilir. Bana kalırsa ürünü alıp fanı temizleyip termal macunu yenilemeyi ve biosu sıfırlamayı deneyin. Sorun devam ediyorsa sensör sorunu olabilir. En güveniliri yetkili servise göndermek. Eğer verdiginiz yere güveniyorsanız şansınızı deneyin.

O bahsettiğin şeylerden hiç anlamıyorum. Zaten laptopum Acer olduğundan biraz zor açılıyo içi. Fan arızası da değil gibi duruyo. Fan döndüğü halde sıcaklayıp kapanıyodu laptop. Zaten birkaç ay önce temizletmiştim içini laptopun.

Laptopu verdiğim yeri vermeden arastırdığımda büyük firmaları referans göstermişlerdi. O yüzden güven problemim yok ama çalışanlar çok soğuk davranıyorlar. Soru sormaya bile çekiniyosunuz. Bahsettiğin bios güncellemeyi ve sensörde sorun olup olmadığını nerden anlayabilirim?

Aslında tam modelden emin değilim çünki internette laptopumun modeline baktığımda benimki ile standartta farklı parçalar var. Modeli Acer Aspire 5742G

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…