Laptop fanı yavaş çalışıyor

hunter emre

Hectopat
Daha fazla  
GTA 5 gibi ağır oyunlarda dahi bilgisayarın fanı orta hızda dönüyor. Bilgisayar çok ısınıyor. Fan eskisi gibi yüksek devirde çalışamıyor. Macun ve temizlik yönünden sorunu yok, sizce bu sorun nasıl çözülür? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer fanın bozuk olduğunu düşünüyorsan yeni fanla değiştir. Yazılımla fan ayarlarıyla oynamak mümkün olamayabiliyor. Özellikle laptoplar bu durumda daha sıkıntılı. Yapacak tek şey var fan değişimi, birde BIOS update varsa onu yapmak iyi olur. BIOS ayarlarını sıfırlayabilirsiniz.

Ben sorunun ne olduğunu biliyorum, çözüm arıyorum. Bilgisayarın kullanıcısı olduğumdan sorunu ne biliniyor, detay isterseniz söylerim ama çözüm odaklı konuşalım lütfen. Bios update, sıfırlama bu tür şeyleri yaptım olmadı.

Hunter emre çözüm bulduk diyelim. Fanın canavar gibi dönüyor bu seferde fan çok sesli dönüyor rahatsız ediyor oyun oynanmıyor diyeceksin. Bundan sebepli fazla kurcalamana gerek yok. Bırak kendi haline. Yapman gereken bakımları yap. Toz temizliği macun değişimi gibi.. yüksek bütçeli bir makina değilse zorlama zaten. Oyun oynatmak doğalarında yok laptopların. Tüm aksam birbirine bağlı hepsi çok yakın. İster istemez ısınacak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı