Merhaba arkadaşlar. Bugün rastgele YouTube'da video izlerken böyle bir temizleme videosuna denk geldim. Videonun 04:24 saniyesinde yağ temizleyici kullandı 05:15 saniyesinden itibaren suyla yıkadı. Ben de pek bilmediğim için teoride bilgilenmek istiyorum. Bu tip bir temizlik bence doğru değil. Sizce doğru mu? Şayet yanlışsa ne gibi hataları var, ne gibi arıza durumlarıyla karşılaşırız?
Videonun linki:
Merhaba arkadaşlar. Bugün rastgele YouTube'da video izlerken böyle bir temizleme videosuna denk geldim. Videonun 04:24 saniyesinde yağ temizleyici kullandı 05:15 saniyesinden itibaren suyla yıkadı. Ben de pek bilmediğim için teoride bilgilenmek istiyorum. Bu tip bir temizlik bence doğru değil. Sizce doğru mu? Şayet yanlışsa ne gibi hataları var, ne gibi arıza durumlarıyla karşılaşırız?
Videonun linki:
Benim amacım teoride bilgi almak. Bence teoride motorlar bakır sarmalları olduğu için oksitlenebilirdi. Bir de fanla kuruturken video da fanları tutmuyor devir sayısını geçtiği için sorun çıkarabilirdi. Teoride bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
Videonun linki:
Videonun linki:
Hocam bu kesinlikle yapılmamalı. Oldu da yapıldıysa da İzo Propil alkol (%99 saf alkol) ile temizlenmeli ki oksitlenme yapmasın. Benim cihazıma su teması olmuştu ben her yerini saf İzo Propil alkol ile yıkadım (ki İzo Propil alkol devrelere hiç zarar vermez, tabii güzelce kurutmak gerekiyor) hiçbir sorun kalmadı.
Hocam bu kesinlikle yapılmamalı. Oldu da yapıldıysa da izo propil alkol (%99 saf alkol) ile temizlenmeli ki oksitlenme yapmasın. Benim cihazıma su teması olmuştu ben her yerini saf izo propil alkol ile yıkadım (ki izo propil alkol devrelere hiç zarar vermez, tabii güzelce kurutmak gerekiyor) hiçbir sorun kalmadı.
Hocam tiner de olabilir ama yine de bir tık tehlikesi var tinerin. En sağlamı izo propil alkol.