Laptop fanını %100 çalıştırmak ömrünü kısaltır mı?

Makaleler
80
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Profil Kapağı
1525088093
Mining yaptığımdan %100 çalışmalarını istiyorum soğutma açısından. Ömürlerine bir zararı olur mu? Aşağıda bunun tam tersi %100 çalışmaları için tasarlandıklarından bahsediyor. Hatta yüksek hızda çalıştırmazsam zararlı olduklarından bahsediyor. Bilemedim bu işi.

Laptop fanları %100 çalışması için tasarlanmıyor. O anki sistemin yüküne göre hızını belirliyor. Yani sen sistemi sürekli zorlayacak bir şey yapmazsan (örneğin mining gibi) fan da sürekli tam güçte çalışmaz. Ama esas soruya gelecek olursak laptop fanı tam performansta çalışması için ayarlarsanız, fan fazla toz olacağından sistem fazla tozlanır bu da ilerleyen zamanda sistemi fazla yormaya başlar.Başka da bir etkisi olmaz diye düşünüyorum.

Değerli üstadım,

Fanlar, senaryoya göre havayı itmek-çekmek adına tasarlanmışlardır.

Üretici marka hata payı dahil olmak üzere fana zarar verecek bir RPM seviyesinde fanı üretmemektedir. Lakin, elbette hızlı çalışan her parça aşınma ve yıpratmaya mahkumdur.

Led ışıkları bile %100 parlaklıkta kullanmak ömür törpüsü olup, %70, %80 parlaklıkta kullanmak ömürlerini uzatmaktadır.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Saygılarımla.

Fan sisteminin ömrü kısalır. Bakım aralığı kısalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…