Laptop fanının 6 dakikada bir en yüksek devirde dönmesi normal mi?

Withoutac1

Centipat
İşlemci
İntel Core-i7
Evet tam 6 dakikada bir çalışıyor, yarım dakika falan sürüyor. Sıkıntıdan canlı derste bunu hesapladım. Ama böyle bir ses olamaz odamdan uçak kalkıyor sanki, tam çalışmadan önce bakıyorum 50-60 derece falan oluyor. Yani alt tarafı Google meet açıyorsun LoL değil bu kadar fan açacak ne var anlamadım ben mi abartıyorum? Normal mi? Normal değilse de yapacak bir şey yok da merak ettim, tozlanmış olamaz iki aylık laptop. Ve ah tabii ki de HP en büyük pişmanlığım HP.

Fan kontrolcüsünde bir problem olabilir, soğukken tam kapasite çalışması normal bir durum değil. Benim eski ekran kartlarımdan birisinin (2 fanlı) fanının teki duruyordu, sonra o harekete başlasın diye 3 saniyelik tam kapasite çalıştırıyordu. Oldukça rahatsız ediciydi, garantiye vermiştim bana yeni kart vermişlerdi. Ancak sizinkinin 30 saniye sürmesinden ötürü başka bir şey de olabilir.

Evet olabilir ama benim ekran kartı dahili yani bu durumda da dediğiniz problemden olabilir mi? Gerçi fan kontrolcüsünde problem var demişsiniz. Bilemiyorum garantiye yollarsam daha da bozuk geri dönecekmiş gibi geliyor bir garanti fobisi var bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…