Laptop format sonrası sürücü güncellemesi nasıl yapılmalı?

469070

Hectopat
Monster laptop kullanıyorum ve format atmak istiyorum, verilen USB bellekteki sürücünün üzerinden bir hayli zaman geçti. USB bellekten sürücü kurulumu yapmak istemiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Sadece Windows Update yeterli oluyor mu? (mesela USB belleğin içerisinde chipset sürücüsü var, Windows Update bunu da yapıyor mu?). Bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi beni?

Windows Update, NVIDIA GeForce Experience ve Intel Driver & Support Assistant araçlarını kullanarak sürücüleri güncelleyebilirsiniz. Üreticinin sitesindeki sürücüler genellikle eski sürücüler oluyor.

USB bellek içindeki sürücülerin aynılarını Intel sitesi üzerinden bul. Daha sonra sürüm karşılaştırması yap. Yeni olanı kur. Aynı şekilde diğer driverları da kur. Daha sonra da Intel Driver Support Assistant kur. Zaten 3 tane sürücü güncelleyecek.

USB üzerinden kur, o kendisi güncellesin.
Üst üste güncellemek yerine direkt olarak güncel kurmak istiyorum, konuyu açma sebebim bu.

Monster web sitesinde en güncel olan var.
En son mart ayında güncellenmiş. Oradaki driverların eski olduğu apaçık.

Windows Update, NVIDIA GeForce Experience ve Intel Driver & Support Assistant araçlarını kullanarak sürücüleri güncelleyebilirsiniz. Üreticinin sitesindeki sürücüler genellikle eski sürücüler oluyor.
İntel Driver support assistant'tan mı yoksa Win update'den mi Driverları ilk olarak kurmalıyım?

USB bellek içindeki sürücülerin aynılarını Intel sitesi üzerinden bul. Daha sonra sürüm karşılaştırması yap. Yeni olanı kur. Aynı şekilde diğer driverları da kur. Daha sonra da Intel Driver Support Assistant kur. Zaten 3 tane sürücü güncelleyecek.
Bununla ilgili bir rehber var mı?

Üst üste güncellemek yerine direkt olarak güncel kurmak istiyorum, konuyu açma sebebim bu.

En son mart ayında güncellenmiş. Oradaki driverların eski olduğu apaçık.

İntel Driver support assistant'tan mı yoksa Win update'den mi Driverları ilk olarak kurmalıyım?

Bununla ilgili bir rehber var mı?
Rehber yok. Kısaca anlatayım. USB bellekteki driverların setuplarını tek tek aç ve isimlerini al. Mesela Intel serial io driver olacak. Daha sonra Intel serial io driver windows 10 (veya hangi işletim sistemi ise) diye arat. Intelin kendi sitesinden kendi işletim sistemine uygun olanı indir. Daha sonra sürümleri karşılaştır ve hangisi yeniyse onu kur.

Rehber yok. Kısaca anlatayım. USB bellekteki driverların setuplarını tek tek aç ve isimlerini al. Mesela Intel serial io driver olacak. Daha sonra Intel serial io driver windows 10 (veya hangi işletim sistemi ise) diye arat. Intelin kendi sitesinden kendi işletim sistemine uygun olanı indir. Daha sonra sürümleri karşılaştır ve hangisi yeniyse onu kur.
Peki bu tek tek bakıp driver kurma işlemini Windows update'ten önce mi sonra mı yapmalıyım?

Peki bu tek tek bakıp driver kurma işlemini Windows update'ten önce mi sonra mı yapmalıyım?
Windows Update her şeyi güncellesin. Yeniden başlat ve hiç güncelleme kalmayana kadar devam et. İçim rahat etsin diyorsan Microsoft Store'deki güncellemeleri de yapabilirsin. Daha sonra driver kurulumunu gerçekleştir. Yeniden başlatmanı istediğinde başlat. En son Intel Driver Support Assistant yükle ve tarat. 3 tane güncellenmemiş driver bulacak. Onları güncelle. Daha sonra da Geforce Experience uygulamasına gir ve Nvidia Driver'ın en son sürümünü yüklemesine izin ver. İşlem tamamdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı