Öncelikle merhabalar, konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum yeni kayıt oldum Sosyal'e.
1-2 gün öncesinde aylar öncesinde oynadığım oyunlara girmek istedim ve girdiğimde garip bir şekilde ayarladığım grafiklerde düşük performans alıyordum. Tabii başta driverlardan olduğunu düşünüp temiz bir kurulum yaptım fakat yine oyunlarda düşük performans görüyordum. Sonra ekran kartı mı yandı acaba diye düşünerek korkmaya başladım çünkü öyle gözüküyordu durum. İnternette FurMark diye program buldum ve kullanıcının söylediğine göre testte bilgisayar kapanmaz ise ekran kartı yanmamış/ölmüyor demekmiş ve kapanmadı da. Sonra 1 senedir bilgisayarı kullandığımı, fanların tozlanmış olabileceği aklıma geldi ve GPU-Z indirdim. Aşağıda gördüğünüz gibi (2. ve 3. resim) sıcaklık çok yüksekti, gözlerime inanamadım ve oyunu kapadım. Ancak sıcaklık hala düşmedi. Sonra AIDA64 indirdim belki yanlıştır diye ancak orada da bütün sıcaklıkların aşırı yüksek olduğunu gördüm. Acaba fanlar mı çalışmıyor yoksa bozuldu mu? Arkadaşlar laptopa az bir para vermedim. Garip olan şey zaten hem oyunda hem de masaüstünde aynı sıcaklık değeri olması ve bu sıcaklığı sadece güç tasarrufu moduna alınca düşürebiliyorum. Sizce bunun sebebi nedir?
Resimler :
Miner virusu bulaşmış olabilir.Eğer miner virusu bulaştıysa sistemde birşey yapmasanız bile Cpu kullanımı yada Gpu kullanımı aşırı yüksek bi değerdedir.Buda ısınmaya sebep oluyor olabilir.Bunun dışında miner virusu değil ise fanları kontrol etmekte fayda var.Buna temizlemekte dahil.
Miner virusu bulaşmış olabilir.Eğer miner virusu bulaştıysa sistemde birşey yapmasanız bile Cpu kullanımı yada Gpu kullanımı aşırı yüksek bi değerdedir.Buda ısınmaya sebep oluyor olabilir.Bunun dışında miner virusu değil ise fanları kontrol etmekte fayda var.Buna temizlemekte dahil.
Dediğin gibi bitcoin virüsü varmış. Multiple malware programlarıyla tarattım pcyi. Ayrıca açıldığında bilgisayar kapanana kadar çalışanlarda varmış onlarıda kendim fark ettim. (bittorrent,fraps) Ee tabi boşta 40-60 arası dolanması biraz fanın tozlandığını gösteriyor ancak gpu'mun maximum çalışma derecesi 105 olduğu için 1-2 ay daha bekletmek istiyorum temizlemeyi çünkü garantisi daha bitmedi ve gönderince 20 gün getirmiyolar şaka gibi. Sağol yardımın için bi an korkmuştum ekran kartı mı yanacak diye.