Laptop güç kablosunun yerine ne alınmalı?

Her zaman taktığım prize yine taktım ve kablo patladı, ucu eridi. Priz kısmı 16a 250v, yonca kısmı ise 2.5a 250v. İnternette aradığımda bulamadım, marka olarak da hangisi güvenilir bilmiyorum. Laptop Acer Nitro 5 3050 ekran kartı kasa.

Dosya Ekleri

• IMG_3487.jpeg
    IMG_3487.jpeg
    172,6 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_3488.jpeg
    IMG_3488.jpeg
    214,6 KB · Görüntüleme: 5
Öncelikle o prizi tekrar kullanmanı tavsiye etmem bu normal değil. Bunun haricinde herhangi bir 3 başlı besleme kablosu işini görür zaten akımı alıp laptopa göre ayarlayan yine adaptör. Herhangi bir elektrikçi de veya bilgisayarcıda kolayca bulabilirsin.

Öncelikle o prizi tekrar kullanmanı tavsiye etmem bu normal değil. Bunun haricinde herhangi bir 3 başlı besleme kablosu işini görür zaten akımı alıp laptopa göre ayarlayan yine adaptör. Herhangi bir elektrikçi de veya bilgisayarcıda kolayca bulabilirsin.
Cevap için teşekkür ederim, yok zaten bunu daha kullanmam. İnternette birkaç tane var ama kimisi 10A 250V. Bilgisayarcı ya da elektrikçi pek yok buralarda olan da pek güven vermiyor. O yüzden eğer bu kabloları üreten bilindik bir marka var ise ondan almak istedim. Şu attıklarım iş görür mü? Orijinal kabloda 8 milyon tane sertifika işaret falan var her yerinde ama internettekilerde 2-3 tane var genelde. Hocam bir de bu neden olmuş olabilir bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Cevap için teşekkür ederim, yok zaten bunu daha kullanmam. İnternette birkaç tane var ama kimisi 10a 250v. Bilgisayarcı ya da elektrikçi pek yok buralarda olan da pek güven vermiyor. O yüzden eğer bu kabloları üreten bilindik bir marka var ise ondan almak istedim. Şu attıklarım iş görür mü? Orijinal kabloda 8 milyon tane sertifika işaret falan var her yerinde ama internettekilerde 2-3 tane var genelde. Hocam bir de bu neden olmuş olabilir bilginiz var mı?

Hocam bu basit mantık priz ve kablodan oluşan tek vasfı elektiriği taşımak olan bir kablo bunun öyle kaliteymiş sertifikaymış gibi şeyleri pek olmaz taktığınız prizde problem olabilir o prizi kullanmayın belki topraklama olmayabilir veya başka bir şeydende olabilir kafama göre bir şey demem çok zor.

Hocam bu basit mantık priz ve kablodan oluşan tek vasfı elektiriği taşımak olan bir kablo bunun öyle kaliteymiş sertifikaymış gibi şeyleri pek olmaz taktığınız prizde problem olabilir o prizi kullanmayın belki topraklama olmayabilir veya başka bir şeydende olabilir kafama göre bir şey demem çok zor.
Anladım hocam uzun süredir kullandığım aynı prizdi aslında. Bir anda güm etti hem ev içi hem binadaki şalterleri attırdı. S-link marka olanı aldım o zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı