Laptop harddisk yerine SSD takılır mı?

alpertakur

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar benim Casper Excalibur G650 laptopum var halihazırda 128 GB'lık bir SSD'im var ve 1 TB'lık harddiskim var o hard disk de HDD Tune ile kontrol ettiğimde 1 tane kırmızı yandı peki ben harddiski çıkartıp 500 GB SSD taksam sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet takılabilir. Sata SSD takabilirsiniz.

2.5 İnç boyutunda ki standart SATA SSD'leri takabilirsiniz sıkıntı olmaz.

2.5 İnç boyutunda ki standart SATA SSD'leri takabilirsiniz sıkıntı olmaz.
peki şimdi biraz yavaşlık yaşıyorum harddiskte 500 GB lık samsung ssd takarsam bilgisayar hızı artar mı ?
Belirttiğiniz modelde ikinci bir ö2 soketi olabilir.
Kontrol edip M.2'de takabilirsiniz.
SATA ile arasında bariz hız farkı oluşur.
onun için pc nin için açmam mı lazım yoksa internetten kontrol edebilir miyim

peki şimdi biraz yavaşlık yaşıyorum harddiskte 500 GB lık samsung ssd takarsam bilgisayar hızı artar mı ?
Evet fark edilecek düzeyde ciddi bir hız artışı yaşarsınız. Hard Disk ile Windows 10 kullanmak hapishane hayatı yaşamak gibidir. SSD'ye yüklenmiş herhangi bir işletim sistemi Hard Disk'e yüklenmiş herhangi bir işletim sisteminden kat ve lar daha hızlı çalışır. Sistemi boot etme süresi, hazır etme süresi, dosya kopyalama-yapıştırma işlemlerinde ciddi bir artış olur.

benim sistemim zaten 128 GB lık ssd de bir hard diskde oyun oynarken sorun oluyor onu değiştirmek için sormuştum

onun için pc nin için açmam mı lazım yoksa internetten kontrol edebilir miyim
eğer internette pc nin içinin açıldığı bir video veya üretici sayfasında ilgili yazı varsa açmanıza gerek yok. Eğer bulamazsanız açıp bakarsınız.
Tabii artar
Şöyle bir örnek vereyim yeni nesil bir sistem kullanıyorum. Alırken m.2 ssd ile aldım. Şuan ssd garantide ve hdd üzerinden win10 kullanıyorum. Zulüm cidden mis gibi makine 5 dakikada açılıp 6 7 dakikada kapanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…