Laptop harddiski görmüyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Dün gece olmakla birlikte bugün 3 sefer format attım.

2. Formattan sonra bilgisayarın, harddiskin etrafından frekans, cızırtı gibi bir ses gelmeye başladı. Sonra bilgisayarda kasmalar oldu. Dondu kaldı.

Bilgisayarı yeniden başlatayım dedim bu seferde "boot edin" menüsü geldi(hatanın yazılışını siz biliyorsunuzdur). Ve anladım harddiskin görmediğini.

Bilgisayarın içini açtım ve harddiski kontrol ettim. Sapasağlam duruyor. Yansa, yanık kokusu gelir herhalde.

Çıkarttım ve taktım. Halen görmüyor.

Arkadaşlar bilgisayarcı ya para vermek istemiyorum ki 100'den aşağı almazlar.

Düzeltmek mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal bir zarar görmüşse düzeltmenin pek mümkünatı yok. Diskinde daha önceden bad sector oluşmuşsa oda bozulmasına sebep olabilir. BİOS'da disk görünüyor mu?

@LeonS.Kennedy Büyük ihtimal diskin ömrünü tamamlamış. Deneme sansın varsa başka bir bilgisayarda dene veya bilgisayarcıdan rica et baksın oradada görünmezse yapacak birşeyimiz kalmıyor... :/

@LeonS.Kennedy Büyük ihtimal diskin ömrünü tamamlamış. Deneme sansın varsa başka bir bilgisayarda dene veya bilgisayarcıdan rica et baksın oradada görünmezse yapacak birşeyimiz kalmıyor... :/
Laptop'un Harddisk'i görememesi, Laptop'tan da kaynaklanabilir mi? donanımsal filan vs.

Bir de Laptop harddiski; 250-300GB falan kaç liradır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…