Laptop harddiskini açmak

Register45

Decapat
Laptobun harddiskinde sorun var. Sorunun HDD kartindan kaynaklandigini dusunuyorum fakat vidalarini acabilecek tornavida bulamadim, evdeki setleri denedim fakat bir turlu bulamadim.
On yuzunde yildiz arka yuzunde 6 gen vida var.
Bu tornavidalarin bi ismi var midir veya bi acma taktigi akil verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yaptığını biliyorsan yap derim. Ben elektronik, mekanik bilgilerime ve daha önceki onarım tecrübelerime güvenerek Laptop HDD 'sini açtım ve karşılaştığım dizayn "lehim yap düzelsin" tarzı bir yöntemle halledilebilecek bir şeye benzemiyordu. Belki günün birinde tamir ettirebilecek iken o imkanı da kendi ellerimle yok ettiğimi anladım. Şuan HDD 'nin içindeki disk odamı süslüyor.

Ne yaptığını biliyorsan yap derim. Ben elektronik, mekanik bilgilerime ve daha önceki onarım tecrübelerime güvenerek Laptop HDD 'sini açtım ve karşılaştığım dizayn "lehim yap düzelsin" tarzı bir yöntemle halledilebilecek bir şeye benzemiyordu. Belki günün birinde tamir ettirebilecek iken o imkanı da kendi ellerimle yok ettiğimi anladım. Şuan HDD 'nin içindeki disk odamı süslüyor.
Hocam saten %90 yenisi alincak fakat ben hdd kartini acip bi oksitlenme varmi bakmak istedim.Acacak uygun vida bulamadim.Bilgilendirme için teşekkurler
Ben setin düz ve uyan tornavidasi ile şansımı deniyorum, bazen tutuyor bazen yakalayamıyor.
Hicbiri tutmadi baya ufak belki ozel tornavidasi vardir diye sormak istedim.Belki belirli bir ismi vardir.tesekkurler

Çoğu HDD torx vida ile açılıyor. Bazılar da özel 2 dişli vida kullanıyor. Yenisini alacağınızı belirttiğiniz için üstelemiyorum ancak oda şartlarında açılan HDD mutlaka kısa sürede tamamen bozuluyor. HDD tamiri için temiz oda zorunluluğu var.

Set olarak satılan ve uç kısımları çıkartılıp değiştirilebilen tornavida setleri işinizi görür. Alırken uçlarına bakıp aradığınız özelliklerde uç varmı diye kontrol ederek alın.
Ayrıca HDD'nizin problemi nedir tam olarak?

Set olarak satılan ve uç kısımları çıkartılıp değiştirilebilen tornavida setleri işinizi görür. Alırken uçlarına bakıp aradığınız özelliklerde uç varmı diye kontrol ederek alın.
Ayrıca HDD'nizin problemi nedir tam olarak?
Bugun ilgili yere giderek bulmaya çalişcam.Bilgisayar tam harddiskin oldugu bölgeye darbe aldi.Buyuk ihtimal kafa takma sorunu var.Pek onemli degil yenisini alcam buyuk ihtimalle ama içini acip bi bakmak istedim.Teşekkurler
Çoğu HDD torx vida ile açılıyor. Bazılar da özel 2 dişli vida kullanıyor. Yenisini alacağınızı belirttiğiniz için üstelemiyorum ancak oda şartlarında açılan HDD mutlaka kısa sürede tamamen bozuluyor. HDD tamiri için temiz oda zorunluluğu var.
İcini acip bakmak istedim acamyinca kafama takildi.Tesekkurler

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izleyip denemeni tavsiye ederim. Ben düşmeden dolayı 3 yıl çalışmayan harddiski bu sayede çalıştırdım ve şu an sıkıntısız kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı