Laptop, Harici GPU'yu Görmeme Sorunu

Nicolas Cage

Hectopat
Daha fazla  
Bende başlıkta belirttiğim laptop ve AMD R9 M265X ekran kartı var. Fakat geçenlerde ekran kartı gözükmemeye başladı. Ben de ortam değişkenlerine bir kod yazıp gizli aygıtlarda göstermeyi başardım. Fakat sonra ekran kartını kaldır deyip tüm sürücüleri sil tikini işaretleyince yeniden başlatsam da görmemeye başladı. Sürücü yüklemeye çalışınca ise gerekli donanım yok ya da aygıt uygun değil hatasını alıyorum. Bir çözüm bulabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yaştaki bir bilgisayarda olması beni şaşırttı açıkçası. Laptop ekran kartlarının kronik arızasıdır bu. Ekran kartlarının altındaki lehim toplarının mikro boyutlarda çatlamasından kaynaklanıyor. İmzamdaki 5650m ekran kartlı bilgisayarımda da aynı sorun mevcut. Şanslı olanlar ekran kartlarını ısı tabancasıyla (direk çipi değil çipin etrafını) ısıtarak alttaki lehimlerin erimesini sağlayıp birbirini tekrar tutmasını sağlıyorlar. Tabii garanti dışı ise deneyebilirsiniz bu işi.

Sistem:
İşlemci İ7 4720HQ
Ekran Kartı R9 M265X
Ram 16 GB ( Laptop olduğu için bilmiyorum markasını. )
Sürücü yükleyemiyor ekran kartını görmediği için. Hata-175 kodu alıyorum Amd sürücüsü yüklerken.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı