Laptop HDD Görmeme Sorunu

OgzhnGL

Kilopat
Daha fazla  
Cihaz açılınca Lenovo marka yazısında ekran bir süre kalıyor ve Boot failed gibi bir hata ekranıyla karşılaşıyorum. BIOS Boot ayarlarında HDD görünmüyor. Cihazım düşmedi veya çalışırken sarsılmadı, donanımsal bir sorun mu yaşıyorum, verilerimi kurtarabilir miyim, kısaca ne yapmalıyım, yardımlarınızı bekliyorum.

Denediğim çözümler:
*BIOS modunu legacy yaptım,
*BIOS ayarlarını default ayarlara geri yükledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak hdd çok eski ise algılamayabilir ve ya sata 3 desteklemiyor olabilir. Windows açılırken bios a gir ve windows u güvenli mpdda başlat ve kontrol et. Eğer algılıyorsa windows da sorun vardır. Algılamıyorsa çok kullandıysan yanmış olabilir. O hdd yi sata 2.0 bir anakart bağla. Olmadı bilgisayarcı götürüp veri kurtarmasını iste ama pahalı tutabilir. Umarım ki hdd çalışır.

Hdd' yi başka bir laptopta denedim ama yine görmedi. Şuan köyde olduğum için yeni bir hdd alamıyorum, yanımda harici başka bir hdd var, bir yerden windows bulup harici hdd' ye kurarak İstanbul' a dönene kadar idare etmek istiyorum. Harici Hdd' ye Windows kurmak için program gerekiyormuş, tavsiyede bulunabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı