Laptop HDD masaüstüne takılır mı?

adem009

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, yakın zamanda bir sistem topladım fakat icinde hard disk olmadığı için ve M.2 SSD depolaması da yeterli olmadığı için aklıma daha önceden kullandığım HP laptoptan çıkardığım HDD geldi. Ben bu HDD'yi masaüstünde kullanabilir miyim? Performans olarak ne kadarlık bir kayıp yaşarım? Genelde hikaye tarzı oyunları yüklemeyi düşünüyorum SSD'de Rust gibi oyunlar mevcut kalacak. Bir de herhangi bir zararı var mıdır? Şu an sıfır alacak gücüm var ama o kadar parayı vermek istemiyorum eğer çok az bir performans kaybı yaşayacaksam. Bu arada anakartım Prime H610M-K D4.

Dosya Ekleri

• IMG_20221029_211741.jpg
    IMG_20221029_211741.jpg
    154,1 KB · Görüntüleme: 74
Öncelikle merhaba, yakın zamanda bir sistem topladım fakat icinde hard disk olmadığı için ve M.2 SSD depolaması da yeterli olmadığı için aklıma daha önceden kullandığım HP laptoptan çıkardığım HDD geldi. Ben bu HDD'yi masaüstünde kullanabilir miyim? Performans olarak ne kadarlık bir kayıp yaşarım? Genelde hikaye tarzı oyunları yüklemeyi düşünüyorum SSD'de Rust gibi oyunlar mevcut kalacak. Bir de herhangi bir zararı var mıdır? Şu an sıfır alacak gücüm var ama o kadar parayı vermek istemiyorum eğer çok az bir performans kaybı yaşayacaksam. Bu arada anakartım Prime H610M-K D4.
Etiket kısmının resmini çekseymişsin üretim tarihi yazar orada.
2.5 inç HDD 2013 veya daha yeni üretim ise 150-180 MB/saniye hızlara ulaşır. Masaüstü modellere yakın bir performans verir.

Montaj için düzgün olsun istersen 2.5-3.5 inç dönüştürücü çerçeveler vardır:

Ya da basitçe tek bir vida deliğini denk getirip de takabilirsin.

Yine de ilk fırsatta SSD edin, bunu 2. disk ya da harici disk olarak kullan.

Takılır. Kasaya düzgün sabitlerseniz sorun yaşamazsınız.
Kullanabilirsiniz tabii. Performans olarak bir eksiklik olmaz.
Teşekkür ediyorum 😊

Etiket kısmının resmini çekseymişsin üretim tarihi yazar orada.
2.5 inç HDD 2013 veya daha yeni üretim ise 150-180 MB/saniye hızlara ulaşır. Masaüstü modellere yakın bir performans verir.

Montaj için düzgün olsun istersen 2.5-3.5 inç dönüştürücü çerçeveler vardır:

Ya da basitçe tek bir vida deliğini denk getirip de takabilirsin.

Yine de ilk fırsatta SSD edin, bunu 2. disk ya da harici disk olarak kullan.
Öncellikle teşekkür ediyorum 500 gblık Wd blue m2 ssdm mevcut bunu harici olarak kullanacam. DATE:22NOV2016 şeklinde yazıyor sanırsam üretim tarihi bu. Düzgün olsun istiyorum o yüzden çerçeve alayım bir de pc ile birlikte sata kablosu göndermişlerdi fakat bu herhalde yeni ve masaüstü için olan hddler ile uyumlu sanırsam bir de bu hddye uygun sata kablosu almam gerekecek.

Son düzenleme:
Teşekkür ediyorum 😊

Öncellikle teşekkür ediyorum 500 gblık Wd blue m2 ssdm mevcut bunu harici olarak kullanacam. DATE:22NOV2016 şeklinde yazıyor sanırsam üretim tarihi bu. Düzgün olsun istiyorum o yüzden çerçeve alayım bir de pc ile birlikte sata kablosu göndermişlerdi fakat bu herhalde yeni ve masaüstü için olan hddler ile uyumlu sanırsam bir de bu hddye uygun sata kablosu almam gerekecek.
Yok doğrudan o SATA kablosunu kullanacaksınız.
SATA giriş tek tiptir, tam tersine Laptop'larda masaüstünde de kullanılan standart giriş bir adaptörle Laptop anakartına uygun hale çevrilir.

2016 yakın bir tarih yeterince hızlı bir disk olmalı.

Yok doğrudan o SATA kablosunu kullanacaksınız.
SATA giriş tek tiptir, tam tersine Laptop'larda masaüstünde de kullanılan standart giriş bir adaptörle Laptop anakartına uygun hale çevrilir.

2016 yakın bir tarih yeterince hızlı bir disk olmalı.
Ha anladım o zaman öyle yapıyorum. Tekrardan çok teşekkür ediyorum 😊

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı