Laptop HDD takılı iken çalışmıyor

EmrecanROG

Hectopat
Daha fazla  
Bundan bir kaç gün öncesinde bilgisayara format atmıştım. Güncellemeleri yaparken Windows ''Sabit diskinizde bir hata algılandı, dosyalarınızı yedekleyiniz.'' gibi bir hata verdi. Sonrasında pek dikkate almadım ama bilgisayar aşırı derecede yavaşladı. Bilgisayarı kapattım ve tekrar açmaya çalıştığımda Casper yazısında takılı kaldı, o kadar ESC ve F2 tuşuna basmama rağmen BIOS'a giremiyorum. Fakat bilgisayarın harddiskini söktüğüm zaman sorunsuz çalışıyor. Sorun bilgisayarda mı, yoksa harddiski mi değiştirmeliyim?

Farklı bir HDD ye Windows yükleyerek takıp çalıştırır mısınız ? Aynı yavaşlığı yaşayacak mısınız test ettikten sonra bilgi verebilir misiniz ?

Açıkçası elimde farklı bir hdd yok. Benim sorum eğer yeni bir hdd alırsam çalışmamazlık yapar mı ? Boşu boşuna hdd almış olmayayım.

Hocam açıkçası BIOS'a girememek vs HDD ile alakalı değildir diye düşünüyorum ama çıkarınca girmesi de ayrı bir durum. Donanımsal olarak kilitlenme de yapıyor olabilir. En kötü şöyle yapabilirsin 32 lik ya da 64 lük bir USB ye windows kurup (HDD yi çıkarın) çalışmasını bir test edin. USB takınca BIOS'a girmede sorun yaşamaz ve Windows'u sorunsuz kullanırsanız demek ki HDD bazlı bir sorun var demektir.

Şunu yazmayı unutmuşum. USB bellekte ubuntu var, onu boot edip kullanıyorum.

Servisle hiç uğraşmak istemiyorum. Zaten bilgisayar 2010 veya 2009 yılında alınmıştı. Sonuçta harddisk 7 yıldır çalışıyor, bozulması normal mi ?

Ubuntu'da bilgisayar açıkken harddiski takayım da belki tarama falan yaparım dedim, takar takmaz bilgisayarın fanları hızlandı, korktum ve harddiski geri çıkardım ve 10 saniye sonra bilgisayar kendi kendine kapandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…