@berkcanb7 anakartta problem olup olmadığını nereden anlayabilirim ? Hdd veya ssd ye giden yolları nasıl denetleyebilirim? Çıplak gözle bir problem yok gibi. Cihaz daha önceden 2 kez servise gitti hdd, ekran, touchpad, alt kapak, fanı değişti.
@OgnitorenKs Malesef garantisi bittiği için servise vermek şuan için en son seçeneğim olacak, 2013 model bir laptop için çok maliyetli olacak gibi duruyor. Sizce hdd caddy alıp ssd taksam voltaj sorunu var ise işe yarar mı ?
@Furkan17TR cihazın içini garantisinin bitmesinin ardından 2-3 kere temizlik ve termal macun sürmek için 2-3 kere de malum sorun olan hdd değiştirmek için açtım, herhangi bir zarar verdiğimi düşünmüyorum fakat anlamadan zarar vermişte olabilirim. Söküp takarken çok dikkatliydim, aynı olan vidaları bile karıştırmadan tekrar söktüğüm yerlerine monte ettim o derece
yukarıda hüseyin beye dediğim gibi servis çok maliyetli olacaktır.
Acaba sata portundan arızalı olduğunu var sayarsak hdd caddy bu problemin üstesinden gelebilir mi? Ayrıca en son cümlenizdeki önerinizi kavrayamadım, hdd lerin gerçekten bozulup bozulmadığını mı kontrol etmemi önerdiniz ?
@claus aslında olabilir, ilk hdd yorulmuştu 2 yıldır kahrımı çekiyordu, sonradında aldığım adata su650 ssd de forumdada konusu var kronik problemli bir ssd, son taktığım hdd de arkadaşın eski laptoptan çıkardığım bir tarihi eser hdd
. Yazılım konusu aklıma geldi, kullandığım program sayısı çok az, kullandıklarımın arasında şüphelendiğim program ise İDM, fakat programdan kaynaklandığı ihtimali bana çok düşük geliyor
@Kai Hiwatari malesef garantisi bitti, maalesef dememin sebebi lenovonun garantisi beni daha önceden memnun etmişti, geçenlerde garantiyi aradım kargosuydu falan sadece problemin tespit edilebilmesi için 150 hesap çıkıyor. Tamiri zartı zurtu derken kesin olarak düzeleceğine de düşük ihtimal verdiğim için 2013 model laptopumu servise göndermek istemiyorum. Kuzey köprüsü dediğiniz yeri yaptırmak için önerdiğiniz bir firma var mı ?
@lostinhurricane Aklıma ilk benim de bu çözüm geldi. Pazartesi sipariş etmeyi düşünüyorum, sizce bu sorunu kökten çözer mi ? önerdiğini bir hdd kızağı var mı ? Ve son olarak ssd yi bu kızaklara taksak problem çıkar mı ? sadece hdd için kullanılan bir aparat değildir umarım
İşten dolayı değerli yorumlarınıza yeni dönüş yapabildim, umarım problemi çözebiliriz