Laptop HDD'yi görmüyor

whoisfirat

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Hepinize selamlar. Elimde 500GB bir HDD var. Bundan yaklaşık 5-6 sene önce laptopu açmaya çalışırken siyah ekranda öylece kalıyordu. Laptopu tamirciye götürdüğümüzde HDD bozuk olduğunu söyleyip içine SSD taktılar ve HDD'i bana verip eve gönderdiler. Bende de HDD'i içine takabileceğim Kingston bir taşıyıcı kap vardı. (Nasıl söyleniyor bilmiyorum özür dilerim, dalga geçmeyin lütfen.) öncelikle HDD'i masaüstüme taktığım zaman, siyah ekranda kalmıyor ama HDD'i görmüyor. Ama taşınabilir kabın içine koyduğumda ve USB ile bilgisayara bağladığımda normal çalışıyor. Sorunun ne olduğunu anlayabileceğim veya ne olduğu hakkında bilgisi olan varsa söylerse mutlu olurum. Ayrıca düzeltebilirsem efsane olur. Tamirciler genellikle tamir etmek yerine daha fazla para kazanmak için paha olan yöntemi seçer bu yüzden SSD sattıklarını düşünüyorum düzeltmek yerine. Bazı yerlerde "bad sector" adında bir şey olduğunu söyleyen insanlar gördüm fakat pek anlamadım. Hepinize şimdiden teşekkürler.

Taşınabilir kap dediğim şeyin resmini alta koyacağım. Bendekinin aynısı.

Dosya Ekleri

• Kutu.jpg
    31,4 KB · Görüntüleme: 40

Masaüstünüze taktığınızda görünmediğine emin misiniz? Sol atta Windows logosuna sağ tıklayıp disk yönetimine basın ve orada gözüküp gözükmediğine bakın.

Disk yönetiminde görünüyor mu HDD?

Son düzenleme:
Olayı yanlış anladınız. Bu alet ile bilgisayara bağladığımda bilgisayar HDD görüyor. Ama anakarta bağladığım zaman bilgisayar açılışta HDD yok yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…