Laptop Hertz yükseltince renkler bozuluyor

Yükselttiğiniz değer overclock için çok. İleride ekranınızdan olmanız çok olası. Dikkat edin.

4,5 aydır kullanıyorum dayanamadım bende biraz baktım yeşil renginin tonunu düşürdüm ama o zamanda diğer renkler bozuldu. 75'te güzel çalışıyor 60 Hz'de olduğu gibi. Hatta biraz daha canlı görünüyor.

Gereksiz bir işlem derken? Sanırım herkeste 144 Hz ekran varmış.

Hz overclock gerçekten gereksiz bir işlem. Normalde 60'tan 95'e çıkarılmaz. Bu arkadaş dozunu kaçırmış. 65 falan yapılır en fazla. Ekranın ömrünü de verdiği performansa göre acayip derecede azaltmakta.

Nasıl yapılıyor hocam bende de Abra v16.6.5 var 120Hz ekran 144Hz yapabilir miyim bir de çok etkiler mi ekranın ömrünü.

Keşke olsa, ekrana zarar verme ihtimali yüksek ve boş bir işlem evet.

Aylardır ekranı OCli şekilde dizüstü kullanıyorum. 60Hz'den 75Hz'ye çıkınca resmen gözlerim açıldı ve o kadar rahatladım ki anlatamam. Kesinlikle saatlerce bilgisayar başında kalınıyorsa yapılmalı.

Ekranın ömrünü kısaltması hiçbir kanıta dayanmamaktadır. Sadece kulaktan kulağa aktarılıyor.(zararlı değil demiyorum)

@403976 dostum monitörümün kaç Hz olduğunun bir önemi yok. Yaptığın şeyin ekranına zarar verme ihtimali var, bunu izah etmeye çalışıyorum.

Zaten kullanıyorum sadece renk ayarını nasıl yapmam gerek diye sordum ekranı 60Hz'den 360 yaptım demedimki. Benim sorunum renk ayarıydı sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…