Laptop için 200₺ termal macun önerisi

Makaleler
1
Merhaba, bütçem en fazla 200 TL. Evdeki 2 dizüstü ve 1 AIO PC'ye uygulayacağım. Önceliğim laptoplar olduğu için pump-out yapmaması önemli. Açılan konulara baktığımda Thermal Grizzly önerilmiş ancak 1 gram olması benim için yetersiz. Bazıları MX-4 önermiş ancak onda da pump-out yaptığı söyleniyor. Maxtor adlı firmanın macunları da önerilmiş ancak önerilen modellerin çoğunu stokta bulamadım. Kısaca kafam bayağı bi' karıştı, listeye şimdilik MX-6'yı ekledim.
3 cihaza uygulamaya yetecek kadar, pump-out yapmayan ve aman aman bir fark olmadıkça 200 TL'yi aşmayan termal macun önerilerinizi bekliyorum. @the Prodigy, @Nizel G Hocam, sizin de fikrinizi merak ediyorum.

Son düzenleme:
Pullsar macun bak derim laptop için.
AliExpress'de satılıyordu ona da bakılabilir bilen çıkar illaki.

Coolermaster mastergel reguler

Hocam yurt dışında satıldığından alması biraz sıkıntı ama Honeywell PTM7950 tavsiyemdir. Kullandığım en iyi faz değişimli termal macundur kendileri. 97watt çeken işlemcide stres testinde en fazla 80 dereceye ulaştım ki bu laptoplar için çok iyi bir değer. Onun dışında eğer GPU için de sürecekseniz maalesef o fiyata kaliteli ve 3 cihaza yetecek kadar ucuz bir macun bulmak çok zor.
Bunu önerebilirim fakat 2.5 gr.

Son düzenleme:
Hocam öneriniz için teşekkürler, bahsettiğiniz PTM7950 zaten aklımda lakin minimum 3 aya kadar alabilirim. Ayrıca ekteki macundan emin misiniz, forumda iletkenliği çok düşük olduğu için kimilerinin önermediğine rastladım. Türkiye'den 5-6 ay için idaretenlik lazım, 2-3 gram olsa yeter sanırım. Bütçeyi esnetebilirim. @Motionless IN White, @BerkayZ87 Hocam, unuttunuz galiba.

Son düzenleme:
Güncel macun piyasasını bilmiyorum pek ama MX-6'nın teorik olarak pump-out riskinin az olması gerek. Çünkü viskozite değeri MX-4'e göre epey başarılı. Bunun dışında MasterGel Maker da güzel macun.

MasterGel Regular pek tavsiye etmiyorum kötü macun değil ancak gramajına ve sunduğu özelliğe göre alınacak bir macun da değil.

Normalde MX-6 önerirdim lakin 4gr olanı 330 TL'ye kadar çıkmış haliyle F/p'dan oldukça uzakta.

Wipaste C2 110 TL fiyatıyla şu anda en mantıklı seçenek olabilir, viskozite değeri MX-4'den daha iyi haliyle düzgün şekilde sürüldüğünde pump-out yapmaz. 4gr olduğu için de 3 kez değil 5-6 kez sürmeye de yeterli gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…