Laptop İçin 4 Çekirdek İşlemci Önerisi

taaneer334

Hectopat
Daha fazla  
Benim işlemcim i5 6200u, bir laptop kullanıcısıyım ve bu işlemci 2 çekirdek 4 mantıksal işlemciye sahip fakat ben 4 çekirdek bir laptop işlemcisi almak istiyorum, bu işlemci soketine sahip 4 çekirdekli işlemciler önerir misiniz?

Öncelikle bahsettiğiniz işlemciniz FCBGA1356 soketlidir.(Buradaki BGA(Ball Grid Alley) ise basit olarak işlemcinin anakarta lehimli olduğunu belirtir.) Yani işlemciyi değiştirmek için anakarta lehimli olan işlemciyi anakarta zarar vermeden çıkarmanız ve yeni işlemciyi aynı şekilde işlemciye zarar vermeyecek şekilde lehim toplarından tek tek lehimlemelisiniz ki bu da imkansıza yakın bir şey. Kaldı ki o aşamaya geçmeden önce i5 6300hq ve i7 7700hq gibi 4 çekirdekli işlemciler FCBGA1440 soketli olup sizin anakartınıza uymayacaktır. Yani soketi uyan bir işlemci bulsanız bile özel dizüstüler hariç çoğu dizüstünde işlemci değişimi imkansıza yakındır

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı