Laptop oyun sırasında aniden donuyor

• Konuyu başlatan Tenseii
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 257

Tenseii

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Fortnite oynarken 2-3 maç sonrasında oyunda herhangi bir kasma ve takılma yokken laptop bir anda donuyor ve bızz diye ses geliyor, reset atmadan düzelmiyor aynı şekil kalıyor. CPU GPU sıcaklığı aşırı yüksek değil. Neden olduğunu anlamış değilim, yaklaşık 1 yıldır temizletmedim, 1 yıl önce ise acemi şekilde temizlemiştim, pek sanmasam da acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Sıcaklık değerlerini HW Monitör kullanarak ekran görüntüsünü bizlerle paylaşır mısın?
Bu şekilde hocam. Sanırım bir temizlik gerekiyor.

IMG_7546.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, laptopumun sıcaklık değerleri normal mi? Yaklaşık 1 yıldır temizletmedim, 1 yıl önce ise amatör şekilde temizlemiştim. Son zamanlarda oyunlarda donma problemi yaşıyorum, sebebi bu olabilir mi?

IMG_7546.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, laptopumun sıcaklık değerleri normal mi? Yaklaşık 1 yıldır temizletmedim, 1 yıl önce ise amatör şekilde temizlemiştim. Son zamanlarda oyunlarda donma problemi yaşıyorum, sebebi bu olabilir mi?

Eki Görüntüle 2623356
Hayır, götür temizlesinler, sende istersen izleyip biraz daha tecrübe edin kendin temizleyeceksen bir dahakine.

İşlemcin 99 dereceye çıkıp kendini kıstığı için donma yaşıyorsun. Termal macun değişimi ve fan temizliği sonrası düzelir.

Yüksek ihtimal macun pumpout yapmış. PTM7950 alıp bakım yapmanızı öneririm. Standart macun ile bakım yapmayın.

Eki Görüntüle 2623356

Mobil işlemciler için üst sınır 105 derecedir. Ancak 100 derece üstüne çıkınca güç keser. 99-98 dereceye sabitler kendini. Böyle bir CPU yük testinde bile bunu yapmaması lazım bence normal değil. Ben genelde HWiNFO üzerinden takip ediyorum. Yük testlerini başlattığım anda açıyorum ortalamasına da bakıyorum. Termal kısma oranı çok deli dehşet yüksekse mesela %80 üzeri soğutma sorunu kesin vardır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı