Laptop oyun sırasında aniden donuyor

Tenseii

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Fortnite oynarken 2-3 maç sonrasında oyunda herhangi bir kasma ve takılma yokken laptop bir anda donuyor ve bızz diye ses geliyor, reset atmadan düzelmiyor aynı şekil kalıyor. CPU GPU sıcaklığı aşırı yüksek değil. Neden olduğunu anlamış değilim, yaklaşık 1 yıldır temizletmedim, 1 yıl önce ise acemi şekilde temizlemiştim, pek sanmasam da acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Yüksek ihtimal macun pumpout yapmış. PTM7950 alıp bakım yapmanızı öneririm. Standart macun ile bakım yapmayın.

Bence bunu tercih etmeli vergiler ile neredeyse aynı fiyata geliyor ve bu ürün daha kaliteli aktif olarak Clevo kasa Monster Laptop'umda kullanıyorum 50W 85 derece i7 11800H.

Bence bunu tercih etmeli vergiler ile neredeyse aynı fiyata geliyor ve bu ürün daha kaliteli aktif olarak Clevo kasa Monster Laptop'umda kullanıyorum 50W 85 derece i7 11800H.

Hiçbir testi yok. PTM7950 piyasadaki en iyi faz degisimli macun pad denebilir şuan. 50W ile 85 derecede aman aman iyi bir değer değil, Monster için iyi diyebilirsiniz tabii 😀

Siz temizleyin. En dandik laptop bile bu halde olmamalı. Fanların içininin açılıp yaprakların adam akıllı temizlenmesi lazım. Sıfır bir laptop bile 1 yıl sonra bu halde gelmemeli.

Termal macun/pad çok büyük fark yaratmaz. Düzgün temizleseniz 85 falan görür. Güzel malzeme ile 80'e falan düşer.

Hiçbir testi yok. PTM7950 piyasadaki en iyi faz degisimli macun pad denebilir şu an. 50W ile 85 derecede aman aman iyi bir değer değil, Monster için iyi diyebilirsiniz tabii 😀

Evet maalesef testi yok PTM7950 gibi şunu da test etseler PTM7950 MX6 ile benzer performans versede bu ürün daha yüksek performans veriyor arkadaşlarımada uyguladım hepsi memnun.

HP Victus 16 (AMD işlemci modelini hatırlamıyorum :/ ) 60W 80 derece görüyor benim gariban Monster'a göre çok daha iyi stok macunu ile 60W da 93 üstü görüp hızını kısıyordu.

Evet maalesef testi yok PTM7950 gibi şunu da test etseler PTM7950 MX6 ile benzer performans versede bu ürün daha yüksek performans veriyor arkadaşlarımada uyguladım hepsi memnun.

HP Victus 16 (AMD işlemci modelini hatırlamıyorum :/ ) 60W 80 derece görüyor benim gariban Monster'a göre çok daha iyi stok macunu ile 60W da 93 üstü görüp hızını kısıyordu.

PTM'in Hydronaut ile karşılaştırması elimde mevcut. Ondan bile daha iyi sonuç veriyor.

Kaldı ki PTM kendini kanıtlamış bir pad, en iyi ihtimalle denk diyebiliriz Pullsar ile PTM için. Kryonaut Kryosheet bile önüne geçemiyor PTM'in.

PTM'in hydronaut ile karşılaştırması elimde mevcut. Ondan bile daha iyi sonuç veriyor.

Kaldı ki PTM kendini kanıtlamış bir pad, en iyi ihtimalle denk diyebiliriz pullsar ile PTM için. Kryonaut kryosheet bile önüne geçemiyor PTM'in.

Bende şöyle eski bir test konumu buldum uyuglamadan önce MX6 vardı sesimi falan duyunca çok yadırgadım :)

Mobil işlemciler için üst sınır 105 derecedir. Ancak 100 derece üstüne çıkınca güç keser. 99-98 dereceye sabitler kendini. Böyle bir CPU yük testinde bile bunu yapmaması lazım bence normal değil. Ben genelde HWiNFO üzerinden takip ediyorum. Yük testlerini başlattığım anda açıyorum ortalamasına da bakıyorum. Termal kısma oranı çok deli dehşet yüksekse mesela %80 üzeri soğutma sorunu kesin vardır.
Bu bilgi yanlış oluyor günümüzde, genele uyarlayabileceğimiz bir dönemde değiliz.
https://www.intel.com/content/www/u...-12m-cache-up-to-4-40-ghz/specifications.html
Burada işlemci i5 12450 - Tjunc 100°C.

1765973845592.png

Üretici değiştirse de çoğu işlemcinin bd prochot yani hız düşürme değeri 93-98 derece.
Tjunction yazıyor orada - alıntıda da işlemci üst sınırı 105 olarak belirtilmiş, procohot'tan bahsettiğimi görürsen düzeltirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı