Laptop için AMD mi Intel mi?

Bütçe
33.500
Konuyu uzatmadım. L3 önbellek farkıyla AMD FPS oyunlarında önde diyorum. Siz diyorsunuz ki herkesin kendi fikri. Kendi fikrimi belirttiğin için neden beğenmedim attınız diye soruyorum.
Dostum ben mi anlatamıyorum yoksa sen mi anlamıyorsun? Diyorum ki ben okuyup da beğenmedim ifadesi attım. İnsanlarda okuyup hatanız veya bir yerde yanlışınız olduğundan dolayı ifadeyi atmış olabilir.

Masaüstü sistemlerde evet AMD önbellek avantajı ile pek çok konuda AMD öne geçebiliyor, ancak laptop kanadında özellikle HX işlemciler Valorant gibi işlemci performansının oyun performansında belirleyici olduğu oyunlarda Intel net daha başarılı ki kendim AMD laptop kullanan birisi olarak söylüyorum. Şunu da belirtmek lazım Intel işlemciler bariz daha fazla güç tüketiyor ancak bu tarz oyunlarda HX serisi bir i5 işlemci bile Ryzen 7 7000 serisi işlemciye bariz fark atıyor. AMD'nin burada temel 2 avantajı var, APU performansı ve pil tüketimi yani benim gibi cihazı oyun harici de dışarıda iş vs için adaptörsüz kullanacaksanız AMD bu konuda daha iyi ve verimlilik konusunda gerçekten önde fakat öbür türlü ben olsam HX ibareli bir Intel'e yönelirdim.

FPS oyunlarında AMD işlemciler daha önde. Net bir karar için tam model belirtmeniz lazım.
Bir an dedim niye bu kadar dislike almış. Beynim AMD'yi Intel'le değiştirmiş. 3. okuyuşumda fark ettim

Neyse konumuza dönecek olursak ısınma konusunda uğraşmak istemiyorum diyorsanız AMD, daha güçlü olsun, online rekabetçi (CS tarzı) oyunlarda bana biraz daha FPS lazım ve ısınmayı hallederim diyorsanız Intel tabiki. Ayrıca AMD'lerin dahili GPU'ları daha güçlü. Ben Intel tercih ederim ama. İşlemciyi kurcalamayı seviyorum.

Hocam dediğiniz doğru ancak çoğu laptop 144Hz 160Hz Intel işlemciler daha yüksek watt çekip daha yüksek FPS verselerde coğu boşa gidiyor ayrıca çektikleri yüksek watt nedeniyle laptoplar aşırı ısınıyor çoğu i7 14. nesil 90-100 derece arasını çok rahat görüyor CS ve Valorant'ta. Beni arada bırakan kısım insanlar bilerek Intel alıp watt kısıtlıyor ve 90 derecelere çıkmasına izin vermeden kullanıyor ve FPS düşüşü yaşamıyor ancak ben işlemciyi kısıtlayacaksam neden Intel tercih edeyim ki bunu anlayamıyorum

Belki render yapıyorlardır. Çoklu çekirdek için watt önemli. Bu sebepten ötürü Intel'ler çoğunlukla aynı fiyattaki AMD'lerden daha iyi çoklu çekirdek performansı sergiliyor. Oyun için bakacak olursak evet fazla watt gereksiz ve ısınmasına neden oluyor. Ayrıca L3 önbellek de fazla Intel'de. O yüzden işlemci tercihi kullanım amacına göre değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…