Laptop için en fazla ne kadar TDP taviz verilir?

NustLight

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8GB 1600Mhz
Anakart
FCPGA988
Oldukça düşük sistemli bir bilgisayarım var bu sebeple yenisini topluyorum fakat bunu da atmak istemiyorum. İçerisinde Pentium 2020M var gömülü değil PGA988b sokete sahip bu sebeple işlemciyi 4 çekirdekli i7 işlemciye yükseltmek istiyorum açıkçası ama anakartıma göre en düşük i7 işlemci 3610qm 45W TDP'ye sahip ve oldukça düşük performanslı. Aynı TDP değerinde en yükseği 3820qm var fakat 3940xm işlemci de fena gözükmüyor ancak 55W TDP, bu sepeble 2020M işlemcimin sahip olduğu 35W TDP'ye göre en fazla ne kadar taviz vererek bilgisayarıma zarar vermeden işlemcimi yükseltebilirim. Bileniniz varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Ayrıca 35W TDP düzeyinde en iyi işlemci de çift çekirdekli i5 3380qm fakat performansı tabii ki i7'lere kıyasla daha da düşük.

Tdp'yi etkileyen anakart ve fan , anakart gerekli gücü verebiliyorsa ve fan soğutabiliyorsa sıkıntı olmaz . Anakartın tam modelini atın buraya güney köprüsü desteliyor mu bakayım.

CPU-Z görseli bırakın.

Tdp'yi etkileyen anakart ve fan , anakart gerekli gücü verebiliyorsa ve fan soğutabiliyorsa sıkıntı olmaz . Anakartın tam modelini atın buraya güney köprüsü desteliyor mu bakayım.

TDP'yi etkileyen anakart ve fan, anakart gerekli gücü verebiliyorsa ve fan soğutabiliyorsa sıkıntı olmaz. Anakartın tam modelini atın buraya güney köprüsü desteliyor mu bakayım.

Sana atarken gördüm ve araştırayım dedim 45 W a kadar destekliyor ve 2500 MHz'e kadar destek sunuyor, 2500 MHz'in üzerinde işlemci taktığımda problem olmaması gerekiyor normalde değil mi, sadece en yüksek 2.5 GHz de çalışır işlemci, bunu dışında bir sorun çıkartır mı, herhangi bir bilgin var mı?

Son düzenleme:
İl dışındaydım bakamadım h70 ''i'' serilerini desteklemiyor hm70 supports cpu olarak aratırsan çıkanları değerlendirebilirsin.

İl dışındaydım bakamadım H70 "i" serilerini desteklemiyor HM70 supports CPU olarak aratırsan çıkanları değerlendirebilirsin.

Demek istediğini anladım ama o şekilde arattığımda anakart ve soketin tüm özellikleri ile birebir uyumlu olanları söylüyor, ben şeyden bahsediyorum, normal masaüstü bilgisayarmışcasına anakart ın desteği 2.5 GHz ve tek eksik bu i7 3820qm ise 2.7 GHz bu işlemciyi taksam bir problem olur mu?

Biraz araştırdım ama kilidi kaldırabiliyormuşuz, fakat nasıl yapıldığını tam çözemedim, daha doğrusu İngilizcem yetmedi, yabancı forumlarda insanlar kolaylıkla çözmüş fakat ben yapamadım, yardım almak için nereye ve kime başvurmam gerektiği hakkında bir bilgin var mı, veya yardımcı olabilecek birisini biliyor musun?

Malesef , sanırım işlemciyi aldın 4 5 yıl önce bende uğraştım bios modluyorsun 2 gün uğraştım olmadı , bios programlayıcı lunix filan dene dene, hepsini sattım kafam rahatladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…