Laptop için heatsink nereden alınır?

Party

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Laptopum aşırı ısınıyor birçok şeyi yaptım fakat %90 ihtimal ile heatpipe denilen malzemenin gazı falan kaçmış.

Benimkinin aynısını nereden satın alabilirim yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• 20251126_104206.jpg
    123,7 KB · Görüntüleme: 16
  • 20251126_104234.jpg
    157,3 KB · Görüntüleme: 15
Laptop Marka-Model nedir? İşlemcisi ne, ekran kartı ne? Görseller de pek iç açıcı değil zaten tasarım olarak. Kısa 2 tane hat kullanılıp tek fana bağlanmış. Çok bir şey de beklememek lazım yani.

Marka Grundig GNB 1567 B1 i3.
İşlemci i3 3110M.
Ekran kartı Intel HD Graphics 4000.

Öyle yeni bir laptop değil, sadece Google da takılmak ve film falan izlemek için düzeltmeye çalışıyorum.

Marka Grundig GNB 1567 B1 i3.
İşlemci i3 3110M.
Ekran kartı Intel HD Graphics 4000.

Öyle yeni bir laptop değil, sadece Google da takılmak ve film falan izlemek için düzeltmeye çalışıyorum.
O boru hattını söküp termal macun yenilemesi yapıp öyle denemen gerek .

O boru hattını söküp termal macun yenilemesi yapıp öyle denemen gerek.

Termal macunları yeniledim, fanı temizledim, bilgisayara ekran kartı işlemci ve Windows için gerekli olan tüm sürücüleri kurdum, temiz bir format ile Windows kurdum fakat düz masaüstünde bile 75 derece oluyor, 1-2 işlem yapınca 80 oluyor derece ve kapanıyor.

Boru hattını tam oturtamamış olabilirsin genelde bu yüzden sıkıntı çıkarıyor. Boru hattını söküp çapraz vidalama ile yeniden dene. Vidaları çok gevşek bırakma, az sıkı olsun onu hissettiğinde bırak. Fazla sıkarsan da sürdüğün macun dışa taşma yapar o da ısı iletimini bozar.

Bu daha önceden de böyle kapanıyordu, tamamen düzgün çapraz vidalama tekniği ile sıktım ondan yana sorun olacağını sanmıyorum, borunun fana yakın olan kısmı soğuk, diğer kısımları sıcak oluyor, anladığım kadarıyla boruda sıkıntı direkt.

150 lira bir şey al dene zararı olmaz.

İlgilendiğin için çok teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…