Laptop için Intel Arc B580 alınır mı?

akifx20

Picopat
Daha fazla  
Sistemim.
i5 12500H.
RTX 3050 4 GB VRAM 95watt.
8 GB RAM.
Sizce alınır mı?

eGPU için hangi portu kullanacaksınız? Bence alınmaz, eGPU sistemiyle tam performans alamazsınız. Cihazınız nedir ayrıca?

Yeterli PCIe bant genişliği olmadığından dolayı performans kaybı olur, RTX 3050'ye göre çok aşırı bir fark hissedilmez. Harici ekran ile mi kullanacaksınız?

Yeterli PCIe bant genişliği olmadığından dolayı performans kaybı olur, RTX 3050'ye göre çok aşırı bir fark hissedilmez. Harici ekran ile mi kullanacaksınız?
Duruma göre ya kendi ekranım yada ek monitör ile

Benim asıl sıkıntım vram

Şu testlere bakarak karar verebilirsiniz. Thunderbolt, M.2 NVMe SSD slotundan biraz daha az FPS verecektir. Ama kullanımı çok rahattır. Her türlü RTX 3050 Mobile ekran kartından daha güçlü bir şey takarsanız daha iyi performans elde edebilirsiniz. Ama en iyisi oyun oynanacaksa masaüstü bir sistem almak olurdu.

Darboğaz olurmu peki birde attığınız linkden çok birşey anlayamadım açıklar mısınız

Darboğaz olur mu peki bir de attığınız linkten çok bir şey anlayamadım açıklar mısınız?

En soldaki senin kullandığın laptop testteki puanı 6212. testteki verdiği en yüksek FPS 38.

Ortadaki laptop aynı işlemciyi kullanıyor. Ekran kartı RTX 4060 Mobile testten 9866 puan almış. Yani darboğaz yok. FPS en yüksek 64.

En sağdakide aynı işlemcili bir laptop. Masaüstüne takılan RTX 4060 ile e-GPU yapılmış. Ya Thunderbolt'la e-GPU yapılmıştır. Ya da M.2 NVMe SSD slotundan onu bilemiyoruz. Çünkü testlerde yazmıyor. 9265 puan almış. RTX 4060'lı laptopa bayağı yakın bir değer. Aldığı FPS'te en yüksek 59 FPS arada çok fark yok.

Intel ekran kartlarıyla e-GPU yapmayı denemesen iyi olur. İkinci el ya da sıfır AMD'ya da NVIDIA ekran kartlarıyla e-GPU yaparsan daha iyi olur. Tavsiyem 2. el olması. Bu test 3D mark time spy olarak geçiyor. Güvenilir bir test programıdır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…