yigitaslan
Hectopat
Thermal Grizzly hydronaut pumpout yapmıyor. Örneğin Monster Notebook'da Thermal Grizzly hydronaut kullanır. Pumpout yapmadığı için. Cooler Master MasterGel maker, Pro ve Thermal Grizzly Kryonaut pumpout yapıyor. Cryofuze'den emin değilim.
Intel/AMD işlemcilerde sonu h ile biten işlemciler likit metal kullanır. Intel i7 11800H işlemcilerde likit metal kullanılır bilgin olsun. Thermal Grizzly Conductonaut. Ekran kartı için hydronaut sürülür.
Thermal Grizzly hydronaut pumpout yapmıyor. Örneğin Monster Notebook'da Thermal Grizzly hydronaut kullanır. Pumpout yapmadığı için. Cooler Master MasterGel maker, Pro ve Thermal Grizzly Kryonaut pumpout yapıyor. Cryofuze'den emin değilim.
Intel/AMD işlemcilerde sonu h ile biten işlemciler likit metal kullanır. Intel i7 11800H işlemcilerde likit metal kullanılır bilgin olsun. Thermal Grizzly Conductonaut. Ekran kartı için hydronaut sürülür.
Havanın sıcak olmasıyla birlikte 90-95 normal sayılır laptop için. Altına laptop standı alabilirsin yükseltmek için ya da soğutma alabilirsin. Benim laptopta Amd Ryzen 7 6800H ve RTX 3060 GPU var. Fansız laptop standı aldım işlemcisi 85-90 derece görüyor oyunlarda. Boşta ise 60-70 derece fanlar kapalıyken o da. Kendi laptopundan örnek veriyorum ki kıyaslaman için. İşlemciye termal macun sürdüğünde likit metale göre daha fazla termal darboğaza girer. Eğer alt kapağı hiç açmadıysan önce fanları fırça yardımıyla temizle derim. Çünkü bloğa tornavida değdiğinde garantisi bozulabiliyor ama temizlemek, Ram ve SSD takmak garanti bozmuyor. Fan temizliği sonrası da sıcaklıklarda bir düzelme yoksa işlemciye likit metal, GPU’ya da Hydronaut sür. Eğer GPU’da likit metal sürülmüşse likit metal ona da sür. Ne sürülüyse onu copy paste yap. Elinde Hydronaut ve Conductonaut bulunsun kısacası.Sıvı metal olmasına rağmen 90'ı geçmesi tuhaf değil mi şimdi değiştiremiyor muyum işlemcininkini?
Kapton bant diye geçiyor. Bilgisayarımı açtığımda kapton bant görmedim açık söyleyim. Onu da alabilirsin işini garantiye almak için. Ben kapton bantsız sürüyorum likit metali. Elime siyah latex eldiven geçiriyorum serçe parmağımla likit metali yayıyorum öylece kapatıyorum bloğu. Kapton bant bloğa temas etmesin blok çipe basmazsa soğutma gerçekleşmez.Sıvı metal sürebilmek için özel bantlardan yapıştırmak gerekiyor sanırım. Muhtemelen onun düzeneği kuruludur o zaman direkt sürebilir miyim yani sıvı metali?
Havanın sıcak olmasıyla birlikte 90-95 normal sayılır laptop için. Altına laptop standı alabilirsin yükseltmek için ya da soğutma alabilirsin. Benim laptopta AMD Ryzen 7 6800H ve RTX 3060 GPU var. Fansız laptop standı aldım işlemcisi 85-90 derece görüyor oyunlarda. Boşta ise 60-70 derece fanlar kapalıyken o da. Kendi laptopundan örnek veriyorum ki kıyaslaman için. İşlemciye termal macun sürdüğünde likit metale göre daha fazla termal darboğaza girer. Eğer alt kapağı hiç açmadıysan önce fanları fırça yardımıyla temizle derim. Çünkü bloğa tornavida değdiğinde garantisi bozulabiliyor ama temizlemek, RAM ve SSD takmak garanti bozmuyor. Fan temizliği sonrası da sıcaklıklarda bir düzelme yoksa işlemciye likit metal, GPU'ya da hydronaut sür. Eğer GPU'da likit metal sürülmüşse likit metal ona da sür. Ne sürülüyse onu copy paste yap. Elinde hydronaut ve conductonaut bulunsun kısacası.
Kapton bant diye geçiyor. Bilgisayarımı açtığımda kapton bant görmedim açık söyleyim. Onu da alabilirsin işini garantiye almak için. Ben kapton bantsız sürüyorum likit metali. Elime siyah latex eldiven geçiriyorum serçe parmağımla likit metali yayıyorum öylece kapatıyorum bloğu. Kapton bant bloğa temas etmesin blok çipe basmazsa soğutma gerçekleşmez.
Hocam benim laptop bu attığım linkteki modelle aynı sadece GPU'su düşük. GPU ve işlemcinin yanındaki beyaz macunlar ne için acaba ben daha önce hiç kasayı açmadım servise gönderdim garantisi de yeni bitti. Bu beyaz macunların olduğu yerleri de mi yenilemem gerekiyor?(dakika 2)
Tamamdır çok teşekkür ederimHayır onları yenilemene gerek yok. Ama içine sinmesini istiyorsan değiştirebilirsin. Onlar fabrikada daha kalitelisi sürülüyor. Bildiğim kadarıyla onlar termal macun değil Thermal Putty veya Puddy diye geçiyordu. Ekran kartında benim laptop gibi termal macun sürülü sen ekran kartına Hydronaut sür. İşlemciye de likit metal sür, az bir şey sıkıp eldivenle parmağınla yay onu. Kapton bant kullanmak sana kalmış. Sakın derine temas etmesin. Bloğun likit metal uyumlu. Videoda işlemci ve ekran kartı termal macun sürülü olarak görünüyor.
Rica ederimTamamdır çok teşekkür ederim