Laptop için RAM takviyesi

YEmreKoc

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Bilisim
Merhabalar, RAM frekanslarını net öğrenemiyorum dahili 1 adet RAM var. Laptopta frekans sürekli 3291, 9 MHz civarlarında harici olan RAM 2133 gösteriyor. Ben 16 GB bir RAM takviyesi yapmak istiyorum. Harici ile değiştirip CPU-Z görüntüleri aşağıdadır. 16 GB olan RAM'i hangi MHz almam gerekiyor? Başka bir bilgiye ihtiyacınız var ise hemen iletebilirim. CPU-Z'de sadece slot1 aktif.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    110,5 KB · Görüntüleme: 52
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    78,2 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, değişim yapacaksanız fark etmez. Zaten 2133 olarak çalışır. Yanına alacaksanız, DDR4 2133 MHz CL 15 alabilirsiniz.

Merhabalar, RAM frekanslarını net öğrenemiyorum dahili 1 adet RAM var. Laptopta frekans sürekli 3291, 9 MHz civarlarında harici olan RAM 2133 gösteriyor. Ben 16 GB bir RAM takviyesi yapmak istiyorum. Harici ile değiştirip CPU-Z görüntüleri aşağıdadır. 16 GB olan RAM'i hangi MHz almam gerekiyor? Başka bir bilgiye ihtiyacınız var ise hemen iletebilirim. CPU-Z'de sadece slot1 aktif.
RAM anakartınıza lehimli ise RAM'i çıkaramazsınız. 16 GB 2132Mhz CL15 DDR4 SO-DIMM RAM takabilirsiniz boş olan slota.

Olan RAM'i çıkaracaksan eğer DDR4 bir RAM alman lazım diye biliyorum.

Hocam, değişim yapacaksanız fark etmez. Zaten 2133 olarak çalışır. Yanına alacaksanız, DDR4 2133 MHz CL 15 alabilirsiniz.

RAM anakartınıza lehimli ise RAM'i çıkaramazsınız. 16 GB 2132Mhz CL15 DDR4 SO-DIMM RAM takabilirsiniz boş olan slota.

2133MHz çalışacağı için alcağınız RAM'in frekansı önemli değil. Şu RAM'i alabilirsiiz;

Hepinize Teşekkürler Önerdiğiniz ramlerden alacağım

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı