Laptop için SSD önerisi

Bütçe
3000

Semuch

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, laptop için SSD almayı düşünüyordum ama çok fazla bir bilgim yok. Laptop modelim Lenovo Legion 5 15ımh05h.
Bir PDF buldum ve desteklenen SSD'ler böyle gözüküyor.

Crucial sitesinden laptop modelimi seçtiğimde şu şekil bir sonuç verdi.

1TB hızlı bir SSD istiyorum acaba neler önerebilirsiniz?
Alacağım SSD'nin NVMe M.2 PCI-e olması desteklemesi için yeterli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Baktım ama bende pek bir şey anlayamadım. @Astiva yardımcı olabilir.

2 adet M.2 slotu var, biri 2242 boyutunda diğeri 2280 boyutunda SSD destekliyor. Ayrıca SATA slotu görünüyor. 1TB M.2 SSD alabilirsiniz ama 2 portta maksimum PCI-e 3.0 destekli. Hızları ona göre olacaktır. Crucial da aynı şeyi yazmış PSREF ile.

Hocam bilgisayarı aldığım gün 256 GB SSD ve 1TB HDD ile gelmişti. Bu 256 GB SSD dediğiniz 2 slottan biri mi yoksa bu iki slotta boş mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayarı aldığım gün 256 GB SSD ve 1TB HDD ile gelmişti. Bu 256 GB SSD dediğiniz 2 slottan biri mi yoksa bu iki slotta boş mu?

1 adet M.2 standart ama şöyle bir durum var, SATA slotu ve 2. M.2 slotu ortak, ayni yere ya M.2 ya da 2.5" slotu takılabiliyor. HDD slotunuz doluysa M.2 slotu doludur, M.2 slotu doluysa 2.5" slotu doludur. Lenovo böyle bir sistem kullanıyor sizin cihazda, bazı IdeaPad modelleri de öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…