Laptop için tek fanlı mı çok fanlı mı soğutucu daha iyi?

wortex.10

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptopuma soğutucu almak istiyorum. Sizce tek fanlı soğutucu mu yoksa çok fanlı soğutucu mu seçmeliyim?
Oyun için alacağım hangisi daha iyi soğutur?
Bütçe en fazla 900-1000TL civarı. Birkaç soğutucu buldum sizce iyiler mi?
Hangisi daha iyi?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Başka önerileriniz varsa alabilirim :)

Monster 'in tasarım harikası şaşırtmamış. Laptoplarda en çok ısınan bölgeler sol-sağ üst köşe ve sol-alt köşedir. Söylediğim bölgelerin hiçbirine soğutma denk gelmiyor eğer 11' laptop kullanmayacaksanız. Bu şekilde anca laptop'un plastiği soğur. Mümkünse birden fazla fanlı ve her köşesine hava transferi yapabilecek soğutuculara bakın. Bir ara 6 fanlı soğutucular falan vardı sanki.

Monster'in tasarım harikası şaşırtmamış. Laptoplarda en çok ısınan bölgeler sol-sağ üst köşe ve sol-alt köşedir. Söylediğim bölgelerin hiçbirine soğutma denk gelmiyor eğer 11' laptop kullanmayacaksanız. Bu şekilde anca laptopun plastiği soğur. Mümkünse birden fazla fanlı ve her köşesine hava transferi yapabilecek soğutuculara bakın. Bir ara 6 fanlı soğutucular falan vardı sanki.

Dostum zaten oralara denk gelse bile o kadar fark edeciğini düşünmüyorum. Monster sahibi değilsin ya zaten.

Arkadaşlar laptopuma soğutucu almak istiyorum. Sizce tek fanlı soğutucu mu yoksa çok fanlı soğutucu mu seçmeliyim?
Oyun için alacağım hangisi daha iyi soğutur?
Bütçe en fazla 900-1000TL civarı. Birkaç soğutucu buldum sizce iyiler mi?
Hangisi daha iyi?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Başka önerileriniz varsa alabilirim :)

Hiç fark etmiyor hocam. Hepsinin etkisi aynı. Laptopu havaya kaldırdıkları için hava sirkülasyonu daha iyi oluyor.

Dostum zaten oralara denk gelse bile o kadar fark edeciğini düşünmüyorum. Monster sahibi değilsin ya zaten.

Isınma sebebi notebook'un soğutma sisteminin yetersizliğinden kaynaklanıyorsa mesela tek fanlı olması gibi doğru bir soğutucu ile 5-10C fayda elde edersin. Fakat elinin altında Acer Nitro 5 veya Ideapad 3 Gaming veya Legion gibi soğutması iyi bir model varsa zaten soğutma sistemi yapabileceğini yapabiliyor olur haliyle bir fayda göremezsin. Görebileceğin tek fayda laptop biraz daha yüksek konumda olduğu için fazla hava akışından dolayı 2-3C'dir onu da zaten herhangi bir notebook stand ile de elde edersin.

Isınma sebebi Notebook'un soğutma sisteminin yetersizliğinden kaynaklanıyorsa mesela tek fanlı olması gibi doğru bir soğutucu ile 5-10C fayda elde edersin. Fakat elinin altında Acer Nitro 5 veya IdeaPad 3 Gaming veya Legion gibi soğutması iyi bir model varsa zaten soğutma sistemi yapabileceğini yapabiliyor olur haliyle bir fayda göremezsin. Görebileceğin tek fayda laptop biraz daha yüksek konumda olduğu için fazla hava akışından dolayı 2-3C'dir onu da zaten herhangi bir notebook stant ile de elde edersin.

Laptop soğutucu ve laptop standı neredeyse aynı. 7 derece fark yaratıyor ikisi de. Alınır mı? Derseniz, Evet alınır.

Isınma sebebi Notebook'un soğutma sisteminin yetersizliğinden kaynaklanıyorsa mesela tek fanlı olması gibi doğru bir soğutucu ile 5-10C fayda elde edersin. Fakat elinin altında Acer Nitro 5 veya IdeaPad 3 Gaming veya Legion gibi soğutması iyi bir model varsa zaten soğutma sistemi yapabileceğini yapabiliyor olur haliyle bir fayda göremezsin. Görebileceğin tek fayda laptop biraz daha yüksek konumda olduğu için fazla hava akışından dolayı 2-3C'dir onu da zaten herhangi bir notebook stant ile de elde edersin.

Konu sahibi laptopunu söyemeyince ne yapalım hocam aralarındaki en iyi soğutucuyu önerdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı