Laptop ile eGPU kullanmak mantıklı mı?

Ardadlyn

Hectopat
3060'lı 6 GB VRAM'i olan bir laptop kullanıyorum ancak VRAM konusunda sıkıntı çekiyorum. O nedenle laptopuma harici olarak bir ekran kartı takmak istiyorum böyle bir şey mümkün mü, çok maliyetli olur mu ve sizce mantıklı mı?

Laptop modelim: ASUS TUF A15 3060. Ryzen 7 6800H.

Pek mantıklı değil hocam bence, masaüstüne geçmek daha makul bir seçenek olur

Pek mantıklı değil hocam bence, masaüstüne geçmek daha makul bir seçenek olur.

Mantıksız olan kısmı maliyeti mi peki hocam yoksa çok da optimize çalışmaz mı? Masaüstüne geçmek istiyorum ama 3060 ekran kartı kullanacağım 12 GB VRAM'e sahip olduğu için o tarz sistemler de eski olduğundan yükseltmek sıkıntı olur diye girişmek istemiyorum.

İşlemcin güçlü, 2.el iyi bir ekran kartı alabilirsen (3080'e kadar yolu var), ortalama bir PSU ile de birlikte alacağın ekran kartına da bağlı olarak 9000-15000tl arası bir masrafı olur.

İşlemcin güçlü, 2.el iyi bir ekran kartı alabilirsen (3080'e kadar yolu var), ortalama bir PSU ile de birlikte alacağın ekran kartına da bağlı olarak 9000-15000TL arası bir masrafı olur.

Ekran kartı istasyonu ve PSU hariç almam gereken başka bir şey yok sanırım o zaman değil mi? İlk defa yapacağım için çok hakim değilim.

Ekran kartı istasyonu ve PSU hariç almam gereken başka bir şey yok sanırım o zaman değil mi? İlk defa yapacağım için çok hakim değilim.

Rehberim sayesinde hakim olabilirsiniz:

Performans olarak bant genişliğin masaüstü PCIe slotlarına göre daha düşük olacak. Mesela benim GTX1660S + A520M-A PRO 15.75 GB/s, Thunderbolt 5 eGPU 7.9 GB/s. Her türlü performans kaybı oluyor o yüzden pek popüler değil ama laptopa avantajlarından kaçmamak için yapılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…