Laptop ilk açıldığında Core Temp 95 derece gösteriyor

Ataberk_aksy

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming A15 FA507NV-LP025
Bilgisayarı açtıktan sonra Core Temp sıcaklık 95 diyor ve 60'a doğru düşüyor. Yeni formatlanmış sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece açıldığı anda yüksek gözüken değerler tehlike teşkil etmez. Oyunlar da ilk açıldığı anda bir anda değişen iş gücü sebebiyle işlemciyi fazla kullanırken anlık olarak çok yüksek sıcaklık verir sonra normale döner. Normal kullanım sırasında sıcaklıklar normalse bir sorun yok.

Termal Macun değişimi yapıldı mı? Anlık sadece 1 kere oluyorsa sorun yokta hep oluyorsa sıkıntı. Boşta 60 derecede normal değil eğer stok soğutucu değil ise.

Termal macun değişimi yapıldı mı? Anlık sadece 1 kere oluyorsa sorun yokta hep oluyorsa sıkıntı. Boşta 60 derecede normal değil eğer stok soğutucu değil ise.

Laptopmuş hocam 60 ne iyi ne kötü denebilir. 40-55 arası oluyor diye biliyorum laptoplar genelde boşta.

Laptopmuş hocam 60 ne iyi ne kötü denebilir. 40 55 arası oluyor diye biliyorum laptoplar genelde boşta.
Evet Laptoplarda normal o ısılar. Ama boşta 60 yine yüksek geldi nedense. boşta 60 ise oyunda kaç görür kim bilir. Anlık 95 e çıkması normal ama sürekli 95 e çıkıp 60 a inip tekrar ediyorsa o zaman bir sıkıntı var demektir. Arkadaş detaylıca açıklarsa anlayacaz normal mi değil mi diye.

Evet laptoplarda normal o ısılar. Ama boşta 60 yine yüksek geldi nedense. Boşta 60 ise oyunda kaç görür kim bilir. Anlık 95'e çıkması normal ama sürekli 95'e çıkıp 60'a inip tekrar ediyorsa o zaman bir sıkıntı var demektir. Arkadaş detaylıca açıklarsa anlayacaz normal mi değil mi diye.

Bende de laptop var hocam 2.5 sene oldu alalı boşta 60'larda geziyor benim de uygulamaları başkatırken 80'lere çıkıp geri iniyor Turbo Boost'tan oluyor diye düşünüyorum ben bir anda GHz artıp sonra azaldığı için anlık ısı artışı oluyordur arkadaşta da dediğiniz gibi oyun gibi yük altında olmadan anlaşılmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı