Çözüldü Laptop Intel ekran NVIDIA yapılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lillyvuh

Hectopat
Daha fazla  
2020'de Casper Excalibur G770.9300-B5H0X Intel Core i5 9300H 16GB 1TB + 240GB SSD GTX1650 bu modeli almıştım. Yıllardır 60Hz olarak kullanıyorum.
Bugün bir modeli tekrar inceleyim derken her yerde 144Hz olduğu yazıyor. Ama laptopun altını üstüne getirdim 60 oluyor. Ekran ayarlarında ise Intel'i kullandığını söylüyor görüntüleme aygıtı olarak.
Oyunlarda falan NVIDIA denetim masasında her yerde NVIDIA seçili yani. Bunu değiştirebilmemin bir imkanı var mı? Aygıt Yöneticisi'nden Intel'i devre dışı bırakıyorum 64Hz oluyor bu sefer de ekran bir garip bulanık oluyor. Görüntüleme aygıtı NVIDIA olmuyor? Oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Laptop panelini iGPU yönetir normal şartlarda. Bunu değiştirmenin tek yolu MUX veya Advanced Optimus'tur. Orada Intel yazması sistemin NVIDIA kullanmadığı anlamına gelmez. G770 MUX veya Advanced Optimus barındırmadığı için değiştirilemez. iGPU'yu devre dışı bırakmak ise saçmalıktan ibarettir, başınıza gelen gibi Hz ve kontrol etkisiz kalır.
144 Hz desteği varsa ve gözükmüyorsa driver yüklü olmayabilir.
Bu siteden gerekli sistem bileşenlerini yazarak en güncel driveri kurun.

Şimdi indirdim daha yeni en güncel versiyonunu hala aynı.

Laptop panelini iGPU yönetir normal şartlarda. Bunu değiştirmenin tek yolu MUX veya Advanced Optimus'tur. Orada Intel yazması sistemin NVIDIA kullanmadığı anlamına gelmez. G770 MUX veya Advanced Optimus barındırmadığı için değiştirilemez. iGPU'yu devre dışı bırakmak ise saçmalıktan ibarettir, başınıza gelen gibi Hz ve kontrol etkisiz kalır.

Çözüm

NVIDIA'yı oyunlarda falan kullanıyor zaten onda sıkıntı yok. Demek istediğim şey dahili ekran yerine harici ekran olan 1650i kullanmak mümkün mü görüntüyü onun vermesini sağlayabiliyor muyuz? Belki öyle olursa 144 Hz olur diye. Ve neden her sitede 144 olarak yazıyor acaba Hz değeri çünkü ne yaparsam yapayım 60ı geçmiyor.

Hayır, NVIDIA yapamazsınız dediğim gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…