Laptop internete bağlanmıyor

CelvinDupree

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bundan yaklaşık olarak 1 ay önce başlayan bu sorun yüzünden internete bağlanamıyorum, internet sadece bu cihazda yok ve diğer bütün ağları görmüyor internet sembolüne tıkladığımda “hiç bağlantı yok” diyor. Daha önceden böyle bir sorun yaşamıştım ve bunu formatla çözmüştüm fakat bu sefer işe yaramadı yaptığım bazı şeyler:
-Sürücüleri kaldırıp sıfırladım.
-Ağ bağlantılarını sıfırladım.
-Bilgisayarı fabrika ayarlarına getirdim.
-BIOS'tan bilgisayarı sıfırladım.
Fakat hala çalışmıyor iz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bundan yaklaşık olarak 1 ay önce başlayan bu sorun yüzünden internete bağlanamıyorum, internet sadece bu cihazda yok ve diğer bütün ağları görmüyor internet sembolüne tıkladığımda “hiç bağlantı yok” diyor. Daha önceden böyle bir sorun yaşamıştım ve bunu formatla çözmüştüm fakat bu sefer işe yaramadı yaptığım bazı şeyler:
Hocam bende de buna benzer bir sorun vardı. Ben bu şekilde çözdüm. Çözüldü: Laptopta internet bağlantısı kendi kendine kopuyor
Aynı olay bende de olmuştu çözümü şu şekilde bulmuştum:
1) Aygıt Yöneticisine girin.
2) Ağ bağdaştırıcları sekmesini büyütün.
3) Oradan Wi-Fi driverine sağ tıklayın. (Bende adı Intel Wi-Fi 6 AX201 160 MHz)
4) Sürücüyü güncelleştir'e tıklayın.
5) Açılan seçeneklerden "Bilgisayarımdaki sürücülere göz at" seçeneğini seçin.
6) Alttan "Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesini seçmeme izin ver" seçeneğini seçin.
7) Açılan seçeneklerden mevcut sürücünüzden daha eski tarihli bir sürücüyü seçin ve sonraki deyin. Bu işlem bilgisayarınıza önceden yüklediğiniz sürücüye dönmenizi sağlar.

Ben bu sorunu bu şekilde çözmüştüm isterseniz siz de bir deneyebilirsiniz lakin sürücü işleriyle uğraşırken risk faktörü vardı bu yüzden de herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum.

Cihazınızın Wi-Fi aygıtını açmamış olabilir misiniz?

*Bilgisayarınızın yanlarında eğer Wi-Fi anahtarı gibi Wi-Fi sürücüsünü açıp kapatan bir tür anahtar var ise açık olduğundan emin olun.

*Bilgisayarınızın Wi-Fi aygıtının belki Donanımsal bir yazılımı da olabilir. Yazılım üzerinden de Wi-Fi aygıtınızı açın.

Yıldızladığım kısımlara özellikle odaklanın. Sorunun bundan kaynaklandığını düşünüyorum.

Hocam bende de buna benzer bir sorun vardı. Ben bu şekilde çözdüm. Çözüldü: Laptopta internet bağlantısı kendi kendine kopuyor
Çok teşekkürler hocam kesinlikle bakacağım.
Cihazınızın Wi-Fi aygıtını açmamış olabilir misiniz?

*Bilgisayarınızın yanlarında eğer Wi-Fi anahtarı gibi Wi-Fi sürücüsünü açıp kapatan bir tür anahtar var ise açık olduğundan emin olun.

*Bilgisayarınızın Wi-Fi aygıtının belki Donanımsal bir yazılımı da olabilir. Yazılım üzerinden de Wi-Fi aygıtınızı açın.

Yıldızladığım kısımlara özellikle odaklanın. Sorunun bundan kaynaklandığını düşünüyorum.
Donanımsal bir soruna karşın USB Wireless aygıtlarından alacağım.
Windows'ta "Fast Startup" u kaldırıp, bir iki kere kapatıp açıktan sonra (reboot değil) sonra sorun devam ediyor mu?
Deneyeceğim hocam teşekkürler.
Hocam Wi-Fi driver’ım bilgisayar açıldığı zaman duruyor fakat bir süre sonra kendiliğinden gidiyor sanırım donanımsal bir sorun var doğru mudur ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı