Laptop internete bağlanmıyor

01Asmodeus

Hectopat
Evimde TTNET ZyXEL modem var. Biraz eski ama çok da değil, laptopum internete bağlanıyordu ama arada bir bağlanmama sorunu oluyordu. Son zamanlarda ya ben laptopu daha çok kullandığım için ya da daha çok bu sorun olduğu için fark ettim. Şimdi mobil verimi açtım ve ona sorunsuz bağlandı. İnternete de bazen bilgisayarı açtığımda bağlanmadığı oluyordu ama 3 4 dakika sonra bağlanıyordu artık bağlanmıyor da. Donanımsal bir sıkıntı mı var yoksa modemle mi alakalı çözemedim.

Bağlana tıklıyorum bağlanıyor diyor bayağı bekletiyor sonra bağlanamadı veya bağlandı da takılı kalıyor. Her türlü öneriye açığım çok can sıkıcı olmaya başladı bu sorun.

1) Windows kaç ?
2)Wifi Driver'ını yükledin mi ?
windows 10 kullanıyorum en son sürümü 21H2. Wifi driverını güncellemiştim ama sonra lenovonun kendi sitesindeki driverı indirmeye karar verdim çünkü eski(yani güncel olan windowsun) driverında da aynı problemi yaşıyordum.

Not: Şimdi mobil veriden çıkıp bağlanmaya çalışayım belki olur dedim şuan bağlandı dalga geçiyor gibi 😤. Ama bilgisayarı açıp kapattığımda yine aynı sorun olacak bazen 1 saat bağlanmadığı oluyor bilgisayar açık öyle boş boş arada bi kontrol ediyorum bağlanmışmı diye. Bazen ise direkt bağlanıyor o yüzden sorunun kaynağını da bulamadım naz yapıyor herhalde bana 😀

Bilgisayar kaynaklı değil sorun modem kaynaklı, çift bant yayın yapan modem satın alın aynı sorun devam etmez.
Diğer aygıtlarım modeme sorunsuz bağlanıyor o yüzden modemden olduğunu düşünmedim.
Yada çok fazla aygıt bağlandığı için o sorunu yapıyor olabilir mi? 1ps4 2pc 3telefon 1ipad bağlı oluyor genelde ve onlarda sorun yaşamıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı