Aynı laptopun i5 versiyonunu kullandım. Dedikleriniz doğru, tek bir boru var ve hem işlemci hem ekran kartına yetmiyor. Ben altına iyi bir soğutucu koymadan düzgün oyun oynayamıyordum çünkü o kadar ısınıyordu ki sürekli FPS drop yiyordum. Soğutması gerçekten kötü.
Altına sağlam bir soğutucu koymadan oyun oynamak zor. Termal macun farklılığı pek fark etmiyor o model için.
Son zamanlara doğru fandan sesler gelmeye başlamıştı, düzgün çalışmıyordu. Açtım içini çıkardım fan bloğunu.(Fanın kendisi çıkmıyor, işlemleri bloğun üzerinde yaptım.) Fanın etiketinin alt kısmında bir delik var. Oradan WD-40'ı (Elektronik yağı, hiçbir zararı yok.) bolca sıktım. Daha sonrada diğer tarafından üzerine bolca sıktım. Fazla yağı temizledikten sonra taktım çalıştırdım. Ses gitti ve fan daha rahat dönmeye başladı. Dereceleri hatırlamıyorum ama iyi gelmişti. Denemeni öneririm.
Soğutucu olarak şunu öneririm. Kullandığım soğutucalar arasında en iyisi bu. Klima gibi soğutuyordu.
Addison Rampage Frosty 1 Fanlı USB 2.0 12"-19" Notebook Soğutucu arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.