Laptop işlemci değişiminde TDP farklılığı ve şarj aleti yeterliliği

Dediğiniz gibi chipsete göre sorun yok, laptobun soğutma ve havalandırmasına göre bir kaç derece sıcak çalışacaktır.

Arkadaşlar lütfen yazı yazarken hata yapmamaya gayret edin.
Konuda çoğu kişi yazım yanlışı yapmış.
Ayrıca konu sahibinin ilk mesajında bile yazım yanlışı var. Moderatörler yoğun oluyorlar ve her zaman dikkat edemiyorlar.
Lütfen biz de yazım yanlışı yapmayalım ki moderatörleri de gereksiz rahatsız etmeyelim.

Katiliyorum sana da, ben de 2 cekirdekden 4 cekirdek 8 threada gececeğim. 2 aydir arastiriyorum her seyi uygun su anda fiyati da uygun, i7 640M'den daha uygun ve 4 cekirdek 8 thread.
i7 840QM'e mi geçeceksiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, konunuza denk geldim benzer bir yükseltmeyi bende denedim ancak başarısızlıkla sonuçlandı.
i5-430M işlemciyi i7-740QM'e yükseltmek istedim. Ancak üretilen nanometre teknolojileri birbirinden farklı olduğu için (32nm/45nm) uyum sağlamadı ve laptop başladıktan 2 saniye sonra kapandı. "Bu farkı nereden anladın? Neden o yüzden olsun ki?" diyebilecek arkadaşlara istinaden; çalışmayacağını bildiğim hâlde sadece deneme amaçlı taktığım 3. nesil i5-3210M işlemciyi taktığımda aynı sonucu almıştım.

Yükseltme yapmak istediğim laptop marka model Acer Aspire 5745G. 32nm teknolojisi ile üretilen i7 modelleri i7-620M ve i7-640M. cpu-upgrade.com'dan kendi CPU'nuzu ve yükseltebileceğiniz CPU'ları kontrol edebilirsiniz.

i7-720QM kullanan birisi 820QM-840QM hatta 920QM'lere kadar yükseltebilir ancak i3, i5 kullanıcıları maksimum i7-640M'e kadar yükseltme yapabilir.

İyi forumlar

Benim islemcim i3 380M PGA 988 G1 socket. Alacagim islemci de PGA 988 socket i7 840QM fakat i3'dekinde 35W TDP var, alacagimda 45W TDP var. Sarj aletiyle kullanacagim, calisir mi?

Arkadaşlar işlemci yükseltmede en büyük kriter laptop modelinizin manuelini değil servis manuelini bulmaktır. Çünkü servis manuelinde hangi işlemcilerle uyumlu olduğu yazar. Kendimden örnek vermek gerekirse bende GM45 anakartlı Acer 8735Z var. cpu-upgrade.com'daki yükseltmeler sadece teorikmiş. Ben teoride destekliyor diye güvenip servis manuelinde pratikte desteklemiyor diye gözüken X9100 aldım. İlk zamanlar çalışıp laptopu hızlandırmasına rağmen 10 gün içerisinde çeşitli komut setleri ve komut kümeleri hatası verdi ve aşırı ısınmasa bile dondurmaya başladı ve kendini kapatıp durdu. Bende sökmek zorunda kaldım. cpu-upgrade.com'a güvenip sakın işlemci almayın. Benim elimde kaldı. Meğer en fazla T9550 işlemciye uyumluymuş benim Acer 8735Z. İki işlemci de aynı chipset ayni voltaj ve 2 çekirdek olmasına rağmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…