Laptop işlemci ve ekran kartı değiştirilebilir mi?

Sami SÖKER

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Laptopum i5 540M 2.53GHz işlemciye, Intel HD Graphics ekran kartına sahiptir. Ben bunları daha iyi performans alabileceğim bir işlemciye ve ekran kartına yükseltmek istiyorum. PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile bile açılmıyor. Yükseltim yapmak mümkün müdür? Mümkün ise hangi işlemci ve ekran kartını almalıyım?
AIDA Raporu : Report

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızın modelini de yazsaydınız keşke. Değiştirilebilmesi için işlemcinin slot yapıda olması gerekir. Ekran kartı için de aynı şekilde MXM portu olması gerekir. Fakat yüksek ihtimalle sizde ikisi de anakarta lehimli. Bu yüzden değiştiremeyeceksiniz. Hem öyle bir durum olsa da soğutma bloğu dizüstü bilgisayarın ilk haline göre tasarlandığı için sıkıntı yaşardınız. Bu sebeple dizüstü bilgisayarlarda bileşen değişimi genellikle RAM ve SSD'den öteye geçemiyor pek. Mobil oyunları bile açamıyor demişsiniz, zaten emülatör yüksek işlem gücü ve RAM gerektiren ağır bir uygulamadır.

HP Elitebook 2540p
RAM ve SSD takabilirsiniz. Onun dışında bilgisayarın masaüstü olması gerekmektedir.
Yanılıyorsunuz, değiştirilebilen modeller var hatta karşıma da çıktı

Son düzenleme:
Bu model hakkında pek bilgi yok internette. Fakat anladığım kadarıyla lehimli. Zaten harici ekran kartı bulunmamakta. İlk nesil i5 bir işlemciyle söylediğiniz oyunları oynayabileceğinizi zannetmiyorum.

RAM ve SSD takabilirsiniz. Onun dışında bilgisayarın masaüstü olması gerekmektedir.
eğer bga (anakarta lehimli) yapıya sahipse işlemci değişimi yapılamaz eğer anakarta lehimli değil soketli yapıya sahipse işlemci değişimi ve hatta mxm slotu varsa gpu değişimi bile mümkün lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın
sanırım işlemciniz anakarta lehimli bunun yerine ssd takviyesi düşünebilirsiniz , mobil oyunlar emülatör üzerinden çalıştığı için sistemi çok fazla sömürüyor bununda farkında olun lütfen belki sisteminiz pubg lite ı çalıştırabilir
HP Elitebook 2540p

Yanılıyorsunuz, değiştirilebilen modeller var hatta karşıma da çıktı
evet değiştirmek mümkün ancak pratikte sizin soket yapınız ile uyumlu bir işlemciyi uygun fiyata bulup bga rework makinesiyle anakartınıza lehimlemek imkansız değil ancak ufak bir sorun var oda tüm bu uğraşların sonucunda takılan işlemcinin %18-%20 den fazla performans verememesi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…