Laptop işlemcisi yanmış olabilir mi?

egista12

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
1tb ssd
2 gün önce laptopumdan oynarken bir nedenle sadece laptopun ekranını kapatmıştım. 10-15 dakika sonra açtığımda sadece siyah ekran vardı 20 dakika kadar beklettim ve soğutucuyu son güçte açtım 20 dakika kadar sonra bilgisayarı kapatabilmem için gerekli alana geldi ve kapattım daha sonrasında ise açtım fakat son 2 günde biraz fazla CPU kullanıyor ya da ben sürekli kontrol ettiğim için öyle geliyor, bilmiyorum ama işlemcim yanmış olabilir mi?

Sanmıyorum hocam zaten belirli bir dereceyi (100-105) geçtiği zaman otomatik olarak hız düşürüyorlar genellikle.

Sanmıyorum hocam zaten belirli bir dereceyi (100-105) geçtiği zaman otomatik olarak hız düşürüyorlar genellikle.

Hocam dogru söylüyor tjunction değeri aşıldığında PC kendini kapatır ve 85 dereceden sonra da MHz'yi düşürmeye başlar o şekilde kullanmaya devam edersen sistem çok yavaşlar ama işi 90'i genellikle asmaz aşarsa ve tjunction değerine gelirse (çoğu anakartta 100-105 araligindadir) sistem hard close yapar yanı kapatır ve soğuyana kadar açmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…