Laptop kapalıyken şarjı azalıyor

melih9912

Kilopat
Daha fazla  
Laptopumu şarjda kullanıyorum. Genel olarak %100 iken kapatıyorum şarjı ama açtığımda %95 97 civarı başlıyor bu bir sorunun göstergesi midir?

Laptoplar zaten tam şarjda bulunmazlar. Prize hep bağlıysa %95 ile %97 arasında takılırlar. Bakın benim cihazım da hep şarjda ama %96 seviyesine kadar dolu görünüyor. Bilgisayarı tekrar açtığınızda gördüğünüz şarj seviyesi büyük ihtimalle bununla bağlantılıdır. Normaldir.

1564618986861.png

Yanlış göstermesinin birçok sebebi vardır. Piller yapıları gereği enerjiyi uzun süre tutamaz. Özellikle bilgisayarınızı alalı 3-4 seneyi geçtiyse piliniz verimliliğini kaybetmiş demektir. Eskisi gibi şarjı tutamaz, eski kapasitesini koruyamaz. Bunun yanında pil ölçümleri tamamen tahminden ibarettir. 100% doğrulukla pil doğruluğu ölçebilen cihaz/yazılım Dünya'da yoktur. Pil ölçülürken küçük oranda hata payı olur. 100% gösterse bile tekrar ölçtüğünde 98% olabilir. Cihaz kapalı olsada açık olsada bu kadar kayıp olması normaldir.

Laptopumu şarjda kullanıyorum. Genel olarak %100 iken kapatıyorum şarjı ama açtığımda %95 97 civarı başlıyor bu bir sorunun göstergesi midir?
Hayır. PC'yi kapatsanda anakartın üzerinde enerjisini kesmediğin sürece akım kalır. Örneğin; Herhangi bir elektrikli cihazın var mesela vantilatör, bu cihaz çalıştırılmaya her an kendini hazır tuttuğu için 1 Watt civarı güç tüketir. Öyle olmasa bastığın an niye çalışsın. :) Mümkünse, anahtarlı priz kullanabilirsin boşuna enerji israf etmemek için. Laptopu da aynı gün içinde tekrar çalıştırmayacaksan ve gömülü değilse pilini çıkartabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı