Laptop kısa devre ile nasıl açılır?

Birçok laptop bilgisayarın şarj ve güç kabloları aynı yerde bitiyor diye söyledim. Güç kablosunu da takip edebilir ama fazlasıyla saçma bir yöntem. Sağlam parçaları da yakabilir.

Ne alaka hocam bittiği yerlerdeki tek benzerlik aynı anakarta bağlanması.

Laptoplarda switch girişleri yoktur. Hatta bazı modellerde power tuşu klavye içine gömülüdür. Bu yüzden kısa devre yaptıramazsınız.
çok uğraştım galiba kısa devre oldu. sadece laptop yanındaki güç girişinin ışıgı yanıyor

nasıl yapıcam lütfen yardım et, video varmı ? YouTube yazdım birşey bulamadım.

Arkadaşım 3 ay teknik serviste çalıştım bir şey biliyorum ki konuşuyorum öyle değil mi? Çok zor bir şey değil. Bilgisayarının arkasını açıp kabloları takip edebilir sen de nerde bittiğini görebilirsin. Soketler bile dip dibe birçok bilgisayarda. Eski tip laptoplarda bu durum çok fazla. Konuyu gereksiz mesajlarla kirletmemeni tavsiye ediyorum. İlk yanıt verdiğin mesajımın ve sonradan sana yanıt verdiğim mesajımın sonunu okursan bu yöntemi tasvip etmediğimi zaten görebilirsin.

Dip dibe olması başka, aynı yerde olması başka hocam. Ben sizin mesajınızı okuyunca laptopun şarj yerinin bağlandığı yer diye anladım.

Çok uğraştım galiba kısa devre oldu. Sadece laptop yanındaki güç girişinin ışıgı yanıyor

Nasıl yapacağım lütfen yardım et, video var mı? YouTube yazdım bir şey bulamadım.

30 sn kadar güç tuşuna basılı tutmayı denediniz mi? Yapmadıysanız 30 sn basılı tutun sonra bekleyip bir kere basın statik elektrik birikmiş olabilir bu da olmazsa çare yetkili servise yollamak.

HP Compaq Pavilion CQ70

Yapacak bir şey yok gibi gözüküyor hocam sorun başka yerde de olabilir. Yukarıda arkadaşın dediği gibi düğmeye uzun basmayı deneyin ama olmaz ise bir bilgisayarcıya verin bu uzaktan çözülebilecek bir durum gibi gözükmüyor.

burası

30 sn kadar güç tuşuna basılı tutmayı denediniz mi? Yapmadıysanız 30 sn basılı tutun sonra bekleyip bir kere basın statik elektrik birikmiş olabilir bu da olmazsa çare yetkili servise yollamak.
olmadı, ışıkları yanmıyor ki

anakart yanmış olabilir mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20230831_143840.jpg
    102,2 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20230831_150901.jpg
    98 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20230831_150857.jpg
    210,3 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20230831_150901.jpg
    98 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20230831_150857.jpg
    210,3 KB · Görüntüleme: 31
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…