Çay içerken genzime çay kaçtı ve öksürük gelirken ağzımdaki çayı maalesef laptopa tükürmek zorunda kaldım. Laptopun bazı tuşlarına bastığım zaman çalışmıyor. Num 9 tuşu nedense otomatik basmaya başladı bundan dolayı da diğer tuşları sanırsam çalışmıyor. Ne yapmam gerekiyor? Laptop daha yeni sayılır.
Ben ballı süt dökmüştüm. Açıldığında ş harfi basılı kalmış gibi açılıyor. Ş ve i tuşuna 5 saniye basılı tutuyorum düzeliyor. Büyük P'yi Shift+p halinde yapamıyorum. Ş tuşu basmıyor.
Model bilmeden bir fikir vermek zor ama yapışkan yerlerin tuşlarını çok zorlamadan çıkabiliyorsa çıkarın ve selülozik tiner ile sadece yapışkan yerleri temizleyin benim başımada geldi hemde çaydanlık devirmiştim
Ceza sebebinden yazamadım kusura bakmayın. Cihaz sökme işleriden maalesef anlamıyorum bilgisayarı açtığımda bazı tuşlar otomatik basıyor ve “n” tuşuna bastığım zaman “y” yazıyor “a” ya basınca “/“ yazıyor 1 gün geçti hala düzelmedi. Laptop modeli ise GL552VX cihazı yurtdışından aldım servise sanırım götürülemez. Ne yapmamı önerirsiniz?
Biraz daha bekle, kuruduğundan emin isen ve hala sorun var ise youtube'dan laptobuna ait söküm videolarına bak, yapabilirim diyorsan klavye alıp değiştir ya da bilene yaptırt. Öncesinde sorunlu tuşları söküp altını temizlemeyi de deneyebilirsin.
Biraz daha bekle, kuruduğundan emin isen ve hala sorun var ise youtube'dan laptobuna ait söküm videolarına bak, yapabilirim diyorsan klavye alıp değiştir ya da bilene yaptırt. Öncesinde sorunlu tuşları söküp altını temizlemeyi de deneyebilirsin.
Kuruduğundan eminim. Bilgisayar eski hızında güzel şekilde çalışıyor klavye çok kötü oldu bazen hiçbir tuş çalışmıyor bazen ise klavyede harfe basarken başka harf yazıyor bütün tuşun çalışmaması ve yanlış yazması cidden çok garip tuşları temizleme işlemini çok bilmiyorum. Sökerken takmasında zorlanıyorum.
Birde açma kapatma tuşunun küçük ışığı eskiden yanardı artık yanmıyor fakat hâlâ çalışıyor. Klavye almak zorundayım sanırım